Now Reading
Zorgt chocola nou echt voor minder stress?

Zorgt chocola nou echt voor minder stress?

Wie weet herkend u het wel als u het druk heeft en meer stress ervaart zult u ook meer zin in chocolade krijgen. Waar komt dit nou eigenlijk door en helpt dit echt tegen de stress? Het is natuurlijk wel een goed excuus maar wie weet heeft het juist alleen maar voordelen.

Meer cortisol door stress

Wanneer u veel stress ervaart zal uw lichaam meer cortisol aanmaken. Dit stofje helpt om stressvolle periodes te door staan en het geeft u dan ook meer adrenaline. Hierdoor kunt u sneller handelen en dit kan in sommige situaties helpen om zaken sneller af te kunnen handelen. Doordat het lichaam langere tijd meer adrenaline aanmaakt zal er ook meer behoefte zijn aan suiker. De voorkeur gaat dan uit naar snelle suikers dat in chocola zit maar ook koekjes doen het goed.

Pure chocola

Uit onderzoek is gebleken dat pure chocola ook echt tegen de stress zelf werkt. Dit is dus alleen bij pure chocolade en dan ook het liefst een reep met meer dan 70%. Hoe hoger de cacao concentratie hoe hogere impact het heeft op geheugen, weerstand en uw stemming. Het kan dus geen kwaad om af en toe toch een reep chocola in huis te halen.

Geluksgevoel

Door stress voelt u zich vaak ook minder gelukkig en minder vrolijk. Door deze reden kunt u ook meer zin hebben in stress. In chocola zitten ook stofjes die u gelukkiger kunnen laten voelen en is ook een bron van magnesium. Magnesium kan ook zorgen voor een rustgevende werking vaak wordt er ook extra magnesium in genomen wanneer iemand slecht slaapt. Het kan dus al helpen met een stukje chocola om te zorgen voor meer rust.

See Also
zoete snacks

Heeft u veel stress? Pak dan een reep chocola dat er voor zorgt dat u gelukkiger bent, meer rust heeft en daardoor dan ook minder stress.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top