Now Reading
Tips om het sporten vol te houden

Tips om het sporten vol te houden

sporten vol te houden

De temperaturen zijn weer omlaag. September is de maand om het sporten weer op te pakken. Een zomervakantie kan uw ritme flink in de war gooien. Ik geef u tips om het sporten vol te houden. Krijg weer plezier in het sporten en bouw een vast ritme op.

Stel u zelf doelen maar hou het klein

Sporten voor een doel maakt het gemakkelijker om regelmatig te gaan. Het is verstandig om uw doel niet te ambitieus te maken. Ga niet gelijk trainen voor een marathon, de Nijmeegse vierdaagse of trainen met de zwaarste gewichten in sportschool. Bouw langzaam op en werk naar een haalbaar doel. Eerste doel gehaald? Dan kunt u zichzelf weer nieuwe doelen stellen. Doel om 3x per week te sporten? Plan de sportmomenten vast in uw agenda.

Zoek een sportmaatje

Sporten met een maatje geeft een stok achter de deur om te gaan. Door samen af te spreken heeft u een doel om te gaan. En het sporten met een sportbuddy is natuurlijk ook veel leuker dan alleen sporten. Daag elkaar uit en haal het beste uit u elkaar. Na het sporten samen nog even een kopje koffie drinken maakt van het sporten een gezellige sociale gelegenheid.

Gooi niet te snel de handdoek in de ring

Natuurlijk krijgt u ook te maken met tegenslagen. Wanneer het een weekje niet lukt om te sporten is het belangrijk dit de week erna weer direct op te pakken. Probeer verloren trainingen niet in te halen maar wel direct uw ritme weer op te pakken.

See Also
thuis sporten

Sporten bij een vereniging

Sluit u zelf aan bij een sportvereniging. Leer nieuwe mensen kennen en maak gebruik van deskundige trainingen. Een vereniging kan zorgen voor een goede balans en ook erg gezellig zijn.

Maak van het sporten een feestje, behaal doelen en maak het een vast onderdeel in uw leven.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top