Now Reading
Is Walking Football wat voor u?

Is Walking Football wat voor u?

Walking Football

Voetbal is een sport waar veel mensen in Nederland vanaf jongs af aan van genieten. Elke zaterdag een potje voetballen en door de weeks genieten van leuke trainingen. Voetbal is een blessure gevoelige sport waardoor veel mensen vroegtijdig stoppen. Een zware knie blessure kan er voor zorgen dat het plezier van het spelletje niet meer opweegt tegen het herstel. Walking voetbal kan een mooi alternatief zijn om toch nog te kunnen genieten van de sport. Is walking football wat voor u?

Wat is Walking Football

Voetbal zonder teckels, alleen lage ballen en geen buitenspel. Walking voetbal is vooral geschikt voor 60-plussers die nog graag actief willen bezig zijn maar zonder het gevaar van blessures. De regels zijn bijna het zelfde als bij het normale voetbal alleen zijn ze iets aangepast. Zo mag er absoluut niet gerend worden. Er moet altijd 1 voet aan de grond blijven. Slindings zijn niet toegestaan en de bal moet altijd op heup hoogte blijven. Omdat er niet gerend mag worden is het voor veel ouderen een leuke sport te doen.

Sociale sport

Sporten in groepsverband is goed voor de sociale contacten. Elke week met leuke mensen een partijtje voetballen en een kopje koffie drinken om na te praten. Walking voetbal is vaak onderdeel van een voetbal vereniging. U wordt lid van de vereniging en bent sociaal betrokken bij de club.

Sportief uitdagingen

Wanneer u elke week gaat trainen is het natuurlijk ook leuk om een keer tegen een ander team te spelen. Steeds meer verenigingen hebben een walking voetbal team. Super leuk om tegen andere teams een partijtje te spelen. Na de wedstrijd gezellig napraten in de kantine. Door een doel te hebben kunnen trainingen leuker en uitdagender worden.

See Also
Muscle memory

Gezonde levensstijl

Walking Football is een goede toevoeging voor een gezonde levensstijl. U bent actief bezig en lekker in de buitenlucht. Wekelijks u zelf uitdagen op het voetbal veld houdt uw conditie op pijl.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top