Now Reading
Tips om gezond eten vol te houden

Tips om gezond eten vol te houden

gezond eten

Veel mensen zijn houden zich bezig met een gezond leven. Regelmatig bewegen en gezond eten is een onderdeel van een gezonde levensstijl. Wellicht bent u voor de zomer begonnen met het aanpassen van uw voedingspatroon en merkt u daar nu de voordelen van. Het moeilijkste aan het aanpassen van uw eetgewoonten is het vol houden van het nieuwe patroon. In deze blog geef ik u tips om gezond eten vol te houden. Niet alleen in de weekenden maar ook straks tijdens de donkere dagen liggen verleidingen van ongezonde snacks op de loer.

Verleidingen in het weekend

De hele week lukt het om gezond te eten, te bewegen en dan wordt het weekend. Voor veel mensen is het moeilijk om in het weekend hun gezonde voedingspatroon vol te houden. Een gezellige avond op vrijdag avond met wat hapjes. Een verjaardag met een taartje op zaterdag en uitgebreid ontbijten op de zondag. Het weekend is tijd voor vrije tijd en leuke uitjes met lekker eten is hier onderdeel van. Belangrijke tip: wees niet te streng voor u zelf. Sla na een avondje borrelen geen maaltijden over om te compenseren maar pak uw voedingspatroon snel weer op. Consistentie is belangrijk dus wees door de week niet te streng voor u zelf en probeer in het weekend vast te houden aan uw patronen. Geniet maar met made. Wandel op zondag een iets langer rondje en blijf groente en fruit eten.

Gezond eten door vooruit te plannen

Door uw maaltijden en gezonde tussendoortjes vooruit te plannen is gezond eten volhouden gemakkelijker. Werk met een weekschema en zorg er voor dat u op drukke dagen een maaltijd klaar heeft staan zodat u niet naar een ongezonde maaltijd grijpt. Gevarieerd en regelmatig eten is goed voor uw lichaam, juist door vooruit te plannen is een gezond voedingspatroon goed vol te houden.

See Also
echte kerstboom in huis

Hydrateren en beloningen

Voldoende water drinken is voor ieder lichaam belangrijk. Zorg er voor dat u elke dag voldoende water drinkt. Een fles water in de tas als u op pad gaat of een grote kop thee naast u neer zetten kan al helpen om meer vocht binnen te krijgen op een dag. Gezond eten mag ook beloond worden. Niemand kan alleen maar gezond eten en drinken. Beloon u zelf af en toe met een lekker snack of maaltijd. Balans is alles dus wees niet te streng voor u zelf.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top