Now Reading
Tijd om uw terras of stoep schoon te maken?

Tijd om uw terras of stoep schoon te maken?

terras

Nu we al een klein voorproefje hebben gehad op het mooie weer staan we weer te springen om in de tuin te genieten. Alleen uw tuin is hier waarschijnlijk nog helemaal niet klaar voor. Alles is groen uitgeslagen en er liggen nog overal bladeren en takjes. Waar moet u beginnen?

Leeghalen

Wat u als aller eerst moet doen is alles helemaal leeg halen. Pak de bezem en haal alle blaadjes takjes en overig zand weg. Wat ook verstandig is om te doen is om de bloempotten en stoelen aan de kant te zetten om zo het terras schoon te maken. Zo staat er niets in de weg en heeft u niet in eens een groen vlek als u een pot verplaatst.

Onkruid weg halen

Voor de meeste zal dit niet het leukste klusje zijn maar ook het onkruid moet weg gehaald worden. Anders wordt het alleen maar groter en hoger en heeft u er veel meer last van. Probeer ze dan ook met wortel en al weg te krijgen dan is de kans minder groot dat ze terug komen.

Azijn tegen alg

De meeste tegels zullen helemaal groen gekleurd zijn door het alg. Wat hier het best tegen werkt om hier schoonmaak azijn over heen te sproeien. Dit kan je best half om half met water doen dan in een gieter of sproeier. Zorg wel dat u dit op een droge het liefst een wat warmere dag doet zodat al het aanslag weg gaat. Als het gaat regenen spoelt al het azijn en zal het geen effect hebben. Wanneer de aanslag extreem is kan het zijn dat u dit moet herhalen zo zorgt u wel dat uw tuin er tiptop uit ziet.

Geef alles een plekje

Bent u helemaal klaar en ziet de tuin er goed uit? Dan kunnen ook alle meubels weer terug gezet worden en mogen de potten weer op het terras staan. Wellicht kunt u het opnieuw inrichten en let daarbij op welke plan meer of minder zonlicht nodig heeft.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top