Now Reading
Stemt u op een lokale of landelijke partij?

Stemt u op een lokale of landelijke partij?

lokale of landelijke partij

Op 16 maart 2022 staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. In vele dorpen of steden zijn de posters van de diverse partijen niet meer te missen. De promotie teams doen er alles aan om de laatste paar stemmen binnen te krijgen. Al jaren komen er meer lokale partijen bij. Stemt u dit jaar op een lokale of landelijke partij?

Wat zijn lokale partijen

Lokale partijen zijn partijen die alleen in 1 gemeente zitten. De partijen weten wat er speelt in uw dorp of stad en kunnen hier heel goed op inspelen. De mensen die in de lokale partijen zitten zijn een goede afspiegeling van de samenleven. De lijstrekkers hebben vaak een breed draagvlak omdat ze zelf in de gemeente wonen. De lijstrekkers spreken dezelfde taal als de burger waardoor de aansluiting groter is dan de Haagse politiek. Lokale partijen focussen zich op een gemeente wat kiezers ook het gevoel geeft dat hun aandacht bij de juiste vraagstukken ligt.

Landelijke partijen

Naast de lokale partijen kunt u in veel gemeenten ook stemmen op de landelijke partijen. Toch zijn de landelijke partijen niet in elke gemeente aanwezig. Stel dat u bij de landelijke verkiezingen op BBB heeft gestemd dan moet u bij de gemeenteraadsverkiezingen op een andere partij stemmen omdat zij niet mee doen in de gemeenteverkiezingen. Wanneer er meer kritiek komt op de landelijke politiek merk je dat de lokale politiek hier ook de gevolgen van moet inzien.

See Also

Stemt u lokaal of landelijk?

Misschien bent u er al lang uit of twijfelt u nog waar u morgen op gaat stemmen. Bij sommige gemeente is het mogelijk een stemwijzer toe doen. Bepaal de onderwerpen die voor u belangrijk zijn en kies een partij die hier de meeste aansluiting bij heeft.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top