Now Reading
Boeken tip: Pieter Omtzigt – Een nieuw sociaal contract

Boeken tip: Pieter Omtzigt – Een nieuw sociaal contract

Pieter Omtzigt

Iedereen heeft de afgelopen maanden de naam Piter Omtzigt wel voorbij horen komen in het nieuws. Tijdens de verkiezingen of de formatiegesprekken erna was Pieter Omtzigt het middelpunt van de aandacht. In dit boek geschreven door Pieter Omtzigt geeft hij een aantal voorstellen voor een nieuwe gerepareerde rechtstaat in Nederland. Heel lang dachten we dat Nederland af was, maar is dit wel zo?

Nieuw sociaal contract van Pieter Omtzigt

In het boeking een nieuw sociaal contract laat Pieter Omtzigt zien dat er in Nederland grote problemen zijn met macht en tegenmacht. Functioneert onze rechtstaat nog wel zo goed als wij denken? Van uit zijn eigen oogpunt pleit Omtzigt voor een nieuw sociaal contract. Wat is er nodig om het vertrouwen tussen de burger en overheid te herstellen? Wat wordt er gevraagd van burgers en overheid en welke instituties moeten we herbouwen? Een simpele oplossing is er niet maar Omtzigt doet een aantal voorstellen hiertoe. Het hele weefsel van van onze huidige rechtstaat moet worden onderzocht en worden aangepast.

Kinderopvang toeslagenaffaire

Pieter Omtzigt was een van de mensen die de toeslagenaffaire bij kinderopvang aan het licht bracht en zich hier hard voor maakte. In dit boek laat Omtzigt zijn licht schijnen op onze rechtstaat en presenteert een aantal voorstellen voor de reparatie ervan. Dat Omtzigt zicht in moeilijke dossiers vast bijt heeft hij in het verleden al vaker bewezen en ook met dit boek voor een nieuw sociaal contract laat hij zijn talenten nog eens zien.

See Also
Ferry: De Serie

Een nieuw sociaal contract is geschreven in samenwerking met Welmoed Vlieger, filosoof en columnist. Piet Omtzigt is sinds 2003 Kamerlid voor het CDA. Onlangs was Omtzigt veel in het nieuws door de uitgelekte notities bij de formatiegesprekken voor het nieuw kabinet. Iedereen kent inmiddels de bekende zin: Functie elders.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top