Now Reading
Nederland kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2019

Nederland kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2019

Heel Nederland kan vanaf vandaag stemmen op hun favoriet voor de Appeltjes van Oranje 2019. Deze prijzen worden jaarlijks uitgereikt door het Oranje Fonds aan sociale projecten die een groot verschil maken voor mensen in onze samenleving. Het Nederlands publiek bepaalt mede welke van de 40 kanshebbers deze prijzen het meest verdienen. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via stem.oranjefonds.nl.
 
Het thema van de Appeltjes van Oranje is dit jaar De kracht van samen; Vrijwilligers doen mee(r)!. Dat betekent dat de kanshebbers allemaal op een buitengewone manier vrijwilligers mobiliseren en enthousiast houden om zo anderen te helpen. Dankzij deze projecten kijken mensen naar elkaar om, en hoeft niemand  er alleen voor te staan in Nederland. Dat is al een bijzondere prestatie op zich, maar er zijn slechts drie Appeltjes van Oranje te vergeven. Het aantal stemmen dat de kanshebbers krijgt bepaalt mede of zij doordringen naar de laatste tien nominatieplaatsen. Hieruit worden door een jury uiteindelijk de drie winnaars gekozen.

‘Wat u belangrijk vindt’

De prijzen worden in mei 2019 uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De 3 winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro. Peter Douwes, directeur Oranje Fonds: “Wij roepen iedereen in Nederland op hun stem te laten horen. Iedere kanshebber biedt een oplossing voor een maatschappelijk probleem. Of ze nu mensen uit de armoede halen, kleine dorpen leefbaar houden of kinderen een mooie toekomst geven. Door op jouw favoriet te stemmen kun je laten zien wat jij belangrijk vindt en welke oplossingen jij ziet voor maatschappelijke problemen. Doe daarom mee en stem!”

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat. De steun bestaat uit inspiratie, advies, kennis en geld. Het Fonds kan dit doen dankzij o.a. de Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top