Now Reading
Wat zijn de maatregelen tijdens de tweede kamerverkiezingen?

Wat zijn de maatregelen tijdens de tweede kamerverkiezingen?

Binnenkort is het weer tijde om te gaan stemmen voor de tweede Kamerverkiezingen? Hoe kunnen we er voor zorgen dat dit op een goede manier gebeurt en kan dit ook zonder dat er te veel mensen tegelijk komen? Hier is natuurlijk al lang over nagedacht en ze zijn met onderstaande maatregelen gekomen. 

Eerst de gezondheidscheck

Bij uw stem pas heeft u ook een gezondheidscheck gekregen. Deze bestaan uit enkele vragen over het corona virus en of u klachten ervaart. Heeft u alle vragen met ‘nee’ beantwoord dan kunt u gaan stemmen in het stemlokaal. Wanneer u een van de vragen met ‘ja’ heeft beantwoord moet u thuis blijven en kunt u iemand machtigen om uw stem voor u uit te brengen. Iedereen die in het stemlokaal aanwezig heeft hebben allemaal de gezondheidscheck gedaan en hebben alle vragen met ‘nee’ kunnen beantwoorden.

Welke maatregelen zijn er in het stemlokaal?

Natuurlijk houdt iedereen zich aan de maatregelen tijdens het stemmen. Zo wordt er 1.5 meter afstand gehouden en is er een looproute zodat alles soepel verloopt. Iedereen in het stembureau dragen een mondkapje en bij de ingang vindt u handdesinfectie.

Daarnaast worden er extra maatregelen genomen, zo worden contact punten elk halfuur schoon gemaakt. Dit zijn bijvoorbeeld deurklinken en deurposten die extra schoongemaakt worden. Tussen de stembureauleden en de kiezer wordt een kuchscherm geplaatst en het is dan ook mogelijk om uw identiteitsbewijs voor het kuchscherm te tonen. De stembureauleden die in contact komen met stembiljetten of u een potlood aanrijken dragen allemaal wegwerphandschoenen.

Stemmen op papier of eerder stemmen

Dit keer is het ook mogelijk om op 15 en 16 maart te stemmen. Er zijn in alle gemeenten een aantal stemlokalen die vervroegd open mogen. Het is vooral bedoeld voor kiezers met een hoger risico bij corona. Bij kiezers van 70 jaar en ouder is het ook mogelijk om te stemmen per brief. Doordat de 70 plusser extra kwetsbaar is voor het coronavirus is het voor hun mogelijk per brief te stemmen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top