Now Reading
Een schutting plaatsen – Dit zijn de regels

Een schutting plaatsen – Dit zijn de regels

Schutting

Het voorjaar wordt door veel mensen gebruikt om de tuin op te knappen. Tuinen worden onkruid vrij gemaakt, het gras wordt opnieuw ingezaaid en de stenen schoon gespoten. Wanneer u uw tuin een upgrade wil geven kan het zijn dat de coniferen plaats moeten maken voor een nieuwe schutting of de oude schutting vervangen moet worden. Voor het plaatsen van een nieuwe afscheiding gelden wel wat regels die ik graag voor u op een rijtje zet.

Hoe hoog mag de schutting zijn?

Een schutting aan de achter of zijkant van uw tuin mag maximaal 2 meter zijn. Een afscheiding aan de voorzijde van uw huis mag maximaal 1 meter zijn. Overweegt u om toch een hogere afscheiding te plaatsen aan de achterzijde van uw tuin? Dan is het wellicht verstandig om een heg te planten. Voor een heg of haag geldt geen maximale hoogte.

Waar mag ik de schutting plaatsen?

Een schutting mag geplaatst worden tegen de erfgrens aan. Voor een heg of haag geldt dat deze niet te dicht op de erfgrens geplaatst mag worden. Een goede buur is beter dan een verre vriend. Bent u van plan de afscheiding aan te passen of een nieuwe te plaatsen dan is het goed om dit in overleg met uw buren te doen. Misschien willen uw buren ook wel een nieuwe schutting. Door samen met uw buren afspraken te maken over de scheiding tussen beide tuinen kunt u zowel de kosten delen als de afscheiding direct op de erfgrens plaatsen. Wanneer uw buren geen interesse hebben dan kunt u enkel iets plaatsen op uw eigen grond. Dit kan in de praktijk betekenen dat uw tuin kleiner wordt en die van de buren een stukje groter.
Praat met elkaar om tot de beste oplossing te komen.

Welk materiaal kan ik het beste gebruiken?

Een schutting staat altijd buiten en heeft daardoor veel last van weersinvloeden. De keuze voor het materiaal van uw schutting wordt bepaald door duurzaamheid, prijs en persoonlijke smaak. Laat u van te voren goed informeren over verschillende houtsoorten. Goedkoop is niet altijd duurkoop. Het vastzetten van een schutting kent ook vaak verschillende opties. Kies wat bij uw tuin past en wat u zelf ook mooi vindt, u moet er tenslotte hele dagen naar kijken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top