Now Reading
Op welk tijdstip traint u het best?

Op welk tijdstip traint u het best?

Tijdstip traint

Wat werkt nu beter en wat is meer effectief? Trainen in de ochtend, middag of avond. De een zou meer hebben met het sporten in de ochtend en de ander in de avond. Sporten moet vaak ingeland worden in ons dagritme waardoor u niet altijd kunt trainen op de momenten dat u het graag zou willen. Op welk tijdstip van de dag traint u het best?

Afvallen in de vroege uurtjes

Waarom sport u? Om lekker fit te blijven of misschien om een paar kilo af te vallen? Wanneer u graag vet wil verbranden wordt er geadviseerd om gelijk na het op staan te gaan sproten. Het ontbijten doet u na het sproten. Na een nacht slapen is het suikergehalte in uw bloed laat waardoor uw lichaam de energie uitsluitend uit vetten zal halen. Door te sporten in de ochtend zult u dus sneller vet verbanden. Een stevige training of een lange work out kan niet zonder een goed ontbijt. U zult dus op tijd moeten opstaan, eten en dan even wachten om te starten met uw training. Alleen een training met een matige intensiteit kan zonder ontbijt worden gedaan.

In de avond bent u het sterkst

Pieken in de avond. Wanneer u in de avond gaat duursporten is uw lichaam al lekker op gewarmd van de hele dag. De spieren zijn warm waardoor u in de avond een goede prestatie kunt leveren. Sporten kan het beste aan het begin van de avond. Wanneer u vlak voor het slapen gaan gaat sporten kan dit een negatieve invloed hebben uw nachtrust. Probeer indien de agenda het toe laat op tijd te eten en dan 1,5 uur later te sporten.

See Also
thuis sporten

Bent u een ochtend of avond mens?

Wanneer u geen ochtend mens bent zal sporten in de ochtend een opgave worden. De trainingen zullen gaan tegen staan waardoor het plezier van het sporten weg is. Als avond mens vroeg op staan om te gaan trainingen zal ook niet bevorderlijk zijn voor uw humeur. Uw lichaam heeft een groot aanpassingsvermogen en zal in de ochtend of in middag of avond goed kunnen presteren. Sport op tijden dat het u goed uit komt en zorg er voor dat u plezier houdt in uw trainingen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top