Now Reading
Waarom starten met Yoga op latere leeftijd

Waarom starten met Yoga op latere leeftijd

Yoga

Yoga klinkt vooral als een hippe sport voor jonge mensen. Jonge mensen op de fiets door de stad met een matje onder de arm ziet er heerlijk sportief uit. Toch is Yoga niet alleen voor jonge mensen of hele fitte mensen. Juist de combinatie oefeningen tussen lichaam en geest maken deze sport ook heel geschikt voor oudere mensen. Misschien heeft u de trend gemist en toch interesse in deze sport? Ik geef u een aantal redenen waarom starten met Yoga op latere leeftijd.

Voordeel van Yoga voor ouderen

Een belangrijk voordeel van regelmatige Yoga oefeningen is dat uw ademhaling beter wordt. Oudere mensen hebben vaak een korte ademhaling. Door de ademoefeningen, die veel aan bod komen leert u dieper in te ademen en uw longcapaciteit te vergroten. Door de longcapaciteit te vergroten komt er meer zuurstof in uw bloed waar u zich gedurende de dag fitter voelt.

Uw spieren worden sterker

Naast het letten op uw ademhaling gaat u ook verschillende houdingen oefenen. Oefening baart kunst. Hoe vaker u een houding herhaald hoe gemakkelijker de houding de volgende keer wordt. Bij Yoga gebruikt u alleen uw eigen lichaamsgewicht. Uw spieren zullen steeds iets sterker worden waardoor uw lichaam ook steeds sterker gaat wordt.

Ontspanning voor lichaam en geest

Heeft u het gevoel dat u altijd druk bent? Met een uurtje Yoga bent u niet alleen lichamelijk lekker bezig maar kunt u ook even helemaal ontspannen. Even uw gedachten ordenen en focussen op uw ademhaling en lichaam. U zult merken dat u rustiger wordt waardoor u veel meer ontspant.

See Also
zwemmen

Yoga ook sociaal uitje

Naast dat u lekker bezig bent om uw lichaam fit te houden is Yoga ook een sociaal uitje. Leer nieuwe mensen kennen in uw klasje. Vaak praat u na een uurtje sporten nog even na met wat mensen onder het genot van kopje koffie of thee. De stap naar een nieuwe sport kan lastig zijn maar wanneer u eenmaal gewend bent zult u zien dat u uitkijkt naar het volgende uurtje met het klasje.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top