Now Reading
Last van vliegen in huis? Zo lost u het op

Last van vliegen in huis? Zo lost u het op

vliegen

Heeft u afgelopen zomer ook veel de achterdeur open gehad met het mooie weer? Soms lijkt het wel om bij 5 minuten een open deur er 10 vliegen naar binnen zijn gevlogen. Vliegen poepen op je mooie witte muur , gaan altijd op het scherm van uw televisie zitten of kriebelen op uw huid wanneer u net lekker zit. Tijd om er wat aan te doen. Voorkomen is beter dan genezen lees hier mijn tips.

Zo voorkomt u vliegen in huis

De meest voor de hand liggende is natuurlijk een goed sluitende hor voor uw ramen en deuren. De meeste vliegende beestjes komen via een open raam of deur naar binnen. Bij mooi weer is het dan ook van belang dat u de deur weer afsluit zodat de vlieg geen tijd krijgt om naar binnen te gaan. Verschoon op tijd uw afvalbak en laat geen eten of etensresten op tafel liggen. Vooral de vleesvlieg komt  af op voedsel afval, niet alleen eten maar ook op planten. Zorg voor een goede hygiëne in uw keuken om vliegen in huis te voorkomen. Heeft u huisdieren? Maak op tijd de kattenbak schoon en haal overgebleven brokken uit de voerbak. Geef een vlieg geen reden om naar binnen te komen.

Hoe komt u van de vliegen in uw huis af?

Wanneer de vlieg eenmaal in huis is wordt het tijd deze zo snel mogelijk weer naar buiten te begeleiden. Vliegen hebben een hekel aan de geur van knoflook en basilicum. Zet een pan met knoflook op het vuur en de ramen in huis open. De vlieg zal zo snel mogelijk naar buiten willen om weg te gaan van de knoflookgeur. Nadeel is wel dat uw huis naar knoflook ruikt. U kunt ook een basilicum plant op het aanrecht zetten, dit verspreid een aangename geur in huis en vliegen houden er niet van.

Lees ook
mieren in huis

Natuurlijk kunt ook vliegenvallen maken door een bakje met siroop her en der neer te zetten. Iets minder vriendelijk voor de vliegende beestjes maar wel effectief. Vliegen kunnen van alles met zich mee dragen dus het is zaak ze snel uit uw huis te verwijderen voordat ze gaan overwinteren of erger nog eitjes leggen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top