Now Reading
Kamerplant met tropische vibes

Kamerplant met tropische vibes

Kamerplant met tropische vibes

Nieuw: playlist voor bromelia

Wil je een exotisch vleugje toevoegen aan jouw interieur of het vakantiegevoel vasthouden? Dan wordt het tijd voor bromelia’s. Deze kamerplanten fleuren het hele huis op! Inhakend op de nieuwe trend dat muziek voor optimale plantbeleving zorgt, heeft muziekkenner Ferry Maat, onder meer bekend van de Soulshow en zijn online radiozender (www.soulshow.nl), een speciale playlist voor bromelia samengesteld: Bromeliastyle. Zo ontsnap je tussen de bromeliaplanten even aan de drukte van alledag en krijg je heerlijke tropische vibes. Op de playlist staan onder meer liedjes van Sergio Mendes, Juan Luis Guerra, Emilio Santiago, Gloria Estefan en de Nederlandse zanger Rolf Sanchez.

Bromelia

Bromelia is een plantenfamilie die van oorsprong uit Midden- en Zuid-Amerika komt. De meest bekende soorten zijn de Ananas, Aechmea, Guzmania, Tillandsia en Vriesea. Die zijn er vervolgens weer in allerlei verschijningsvormen. De exotische uitstraling danken ze aan hun gekleurde schutbladeren en diverse vormen. Denk aan een crèmekleurig rozet, pimpelpaars veertje, roze kroon of gele speer. Afhankelijk van de bromeliasoort varieert de bloeitijd van 3 tot 6 maanden. En met de juiste muziek misschien nog langer…!

Plantbeleving

Elly Bak namens de Nederlandse en Belgische bromeliakwekers: “Er zijn diverse onderzoeken die suggereren dat planten extra goed groeien en bloeien op muziek. Daarom presenteren we een speciale muzieklijst voor bromelia’s. Die zorgt in elk geval dat het vakantiegevoel groeit en geeft je optimale plantbeleving.” Radiolegende Ferry Maat heeft de muzieklijst samengesteld. “Als geen ander is hij in staat om de juiste muziek te selecteren. Dat komt uiteraard door zijn jarenlange ervaring als dj maar ook doordat Ferry Maat tegenwoordig op Bonaire woont. Een van de natuurlijke habitats van bromelia,” aldus Bak. Maat: “Met deze muziek is het zomerse vakantiegevoel altijd binnen handbereik. Luister naar mijn favoriete nummers en droom weg tussen de bromeliaplanten.” Vanaf 1 september 2021 is de muzieklijst Bromeliastyle te beluisteren via Spotify.

Relaxte verzorging

Je kunt optimaal genieten van bromelia’s, want qua verzorging hebben deze planten weinig noten op hun zang. Het belangrijkste is om de bromelia een plekje met daglicht te geven, maar niet in de volle zon. Plantenvoeding is overbodig, maar natuurlijk wel af en toe een scheutje water geven. Giet dat in de kelk van de plant en slechts een klein beetje op de potgrond.

Weetjes over bromelia

  • Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de bromelia, als geen andere plant, razendsnel de lucht zuivert. Binnen 12 uur heeft de bromelia zo’n 80% van de huiselijke chemische stofjes opgenomen. Hoe meer planten, hoe sterker het effect.
  • In tegenstelling tot de meeste kamerplanten produceren de bromeliasoorten Ananas en Aechmea niet overdag maar ‘s nachts zuurstof. Dat stimuleert een diepe slaap en vermindert snurken. Hoewel niet onomstotelijk bewezen, kan het zeker geen kwaad om een aantal bromelia’s in de slaapkamer te zetten.
  • Bromelia’s gebruiken wortels voor hun balans, niet om voedingsstoffen op te nemen. In plaats daarvan nemen de bladeren al het water en de voedingsstoffen op die de plant nodig heeft.

De playlist Bromeliastyle is vanaf 1 september 2021 te beluisteren via Spotify. Kijk hier meer informatie op www.bromelia.info.

Fotocredit: Bromelia.info

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top