Now Reading
Hoe verandert mijn zorgverzekering in 2021?

Hoe verandert mijn zorgverzekering in 2021?

Iedereen in ons land is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. De overheid heeft deze verzekering verplicht gemaakt zodat iedereen altijd de zorg kan krijgen die hij of zij verdient. Men hoeft hierdoor nooit te kiezen tussen zijn portemonnee of zijn gezondheid, waardoor mensen eerder zorg aanvragen en we dus een gezondere samenleving hebben.

Deze zorgverzekering kan je helemaal zelf kiezen, maar toch worden een aantal aspecten door de overheid bepaald. Jaarlijks worden er bepaalde dingen aangepast. Wat verandert er in 2021 precies aan de zorgverzekering? In dit artikel geef ik je het antwoord.

Zorgpremie basisverzekering

Voor je zorgverzekering 2021 veranderen een aantal aspecten. Om te beginnen de zorgpremie. De zorgpremie is het bedrag dat je betaalt aan de zorgverzekeraar om verzekerd te zijn voor kosten voor medische zorgen. De inhoud van de basisverzekering is bij de meeste verzekeraars gelijk, maar de hoogte kan nog erg verschillen. In 2021 wordt een gemiddelde maandpremie van €122,75 verwacht. Dit is een stijging van 59 euro op jaarbasis.

Eigen risico

Iedereen heeft een verplicht eigen risico bij zijn zorgverzekering. De overheid bepaalt het minimale eigen risico elk jaar. In 2020 was het minimale eigen risico 385 euro en in 2021 zal dit hetzelfde zijn. Dit komt doordat in het regeerakkoord staat dat het eigen risico de gehele kabinetsperiode gelijk zal blijven.

Lees ook
een gezonde en gebalanceerde maaltijd.

Zorgtoeslag

Ten slotte zijn er nog veranderingen in de zorgtoeslag. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van je inkomen, maar de maximale zorgtoeslag is toegenomen. De maximale zorgtoeslag voor eenpersoonshuishoudens stijgt in 2021 met €44. De maximale zorgtoeslag voor meerpersoonshuishoudens stijgt met €99.

Er veranderen dus een aantal dingen komend jaar. Wil je weten of je zorgverzekering nog wel de goedkoopste is? Zorgverzekeringen vergelijken kan tegenwoordig heel makkelijk. Door je wensen in te vullen in een zorgvergelijker krijg je meteen een mooi overzicht van alle zorgverzekeringen die bij je passen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top