Now Reading
Hoe maakt u nieuwe vrienden?

Hoe maakt u nieuwe vrienden?

nieuwe vrienden

Had u eerder een grote vriendengroep maar begint deze langzaam uit te dunnen? Tijd om nieuwe vrienden te maken maar hoe doet u dat op latere leeftijd? Veel vrienden kennen elkaar van school, de buurt of de plaatselijke sportvereniging. Nieuwe vriendschappen komen niet zo maar aanwaaien, u zult er de nodige energie in moeten steken.

Waarom wordt de vriendenkring kleiner

Misschien had u eerder wel zo veel vrienden dat dit tijdens een verjaardag niet allemaal in de woonkamer paste. Door de jaren heen kan de samenstelling van een vriendengroep sterk veranderen. Relaties gaan uit, mensen verhuizen of het contact wordt gewoon wat minder doordat de interesses per persoon veranderen. Een hechte vriendschap ligt niet voor het oprapen maar het is zeker mogelijk om nieuwe vrienden te maken.

Zoek vrienden met dezelfde interesses

Gaat u elke week een uurtje tennissen? Grote kans dat er bij de plaatselijke tennisvereniging mensen rondlopen waarmee u een goede klik heeft. Speel een keer een partijtje tegen elkaar en drink een kop koffie na de training. Mensen met dezelfde interesses zullen sneller een vriendschapsband opbouwen doordat je nooit uitgepraat raakt over hetzelfde onderwerp.

Nieuwe vrienden dicht bij huis

Tijdens uw studie heeft u misschien vrienden gemaakt die inmiddels verspreid over Nederland wonen. Voor nieuwe vrienden is het raadzaam deze dicht bij huis te zoeken. Misschien heeft u wel een hele leuke buurvrouw aan het einde van de straat of ontmoet u tijdens een cursus een leuk persoon die in dezelfde stad of dorp woont. Wanneer u dicht bij huis een goede vriend heeft zal het gemakkelijke zijn om even bij elkaar langs te gaan. Een goed gesprek en een lekker bakje koffie is net zo fijn wanneer het maar 10 minuten fietsen is vanaf uw eigen huis.

Steek tijd in nieuw vriendschappen

Vrienden maakt u niet zomaar, het kost tijd en energie. Soms moet u zich aanpassen aan een ander. Bij een hechte vriendschap gaat vaak alles vanzelf maar zeker in het begin van een vriendschap moet er tijd geïnvesteerd worden om elkaar beter te leren kennen. Neem de tijd, wees open over u zelf en toon interesse in een ander.

Met wie bent u al heel lang bevriend en hoe is deze vriendschap ontstaan?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top