Now Reading
Hoe kunt u zorgen dat u minder suiker eet?

Hoe kunt u zorgen dat u minder suiker eet?

suiker

Suiker is natuurlijk niet heel gezond voor ons lichaam. Welke kleine stappen kunnen we zetten om gezonder te leven met minder suiker. Als u te veel suikers eet kan dit zelfs lijden tot diabetes en dat is natuurlijk niet wat we willen.

Wat doet suiker met uw lichaam

Wanneer u zoetigheid eet kan dit als eerst effect hebben op uw tanden en u zult merken dat u sneller gaatjes krijgt als andere. Door zoetigheid te eten komt er een stofje dopamine vrij in de hersenen dat een gevoel van beloning geeft waardoor u sneller weer iets zoets zal pakken. Door te veel suikers te eten zult u ook overgewicht ervaren en dan is natuurlijk ook de kans op Diabetes type 2 veel groter.

Minder suiker in dranken

Wat natuurlijk het aller beste is om water te drinken, veel wordt er ook gekozen voor andere dranken. Er kunnen goede wissels gemaakt worden waardoor u al een hoop minder suikers zal drinken als anders. Zo kunt het beste gezoete melkdranken vervangen voor normale melk. Frisdranken zoals cola en sinas zitten ook vol met suiker dus vervang dit beter eens door water met een smaakje of stap over naar ranja. Probeer ook eens koffie en thee te drinken zonder suiker.

Snoep vervangen voor fruit

Deze overgang is voor veel mensen natuurlijk lastig, een stuk taart in ruilen voor een appel is natuurlijk niet waar iedereen op zit te wachten. Fruit kan echter ook zoet zijn en bevatten meer natuurlijk suikers als snoep. Probeer eerst te beginnen met kleine dingen en gooi niet in een keer uw hele ritme om. Er is dan meer kans dat u terug valt in uw oude gewoontes. Vervang eerst eens die koek tussend e middag voor een banaan. Gaat dit een tijdje goed dan kunt u de volgende ongezonde snack gaan vervangen.

See Also
plassen

Gezond dessert

Waar vaak veel suikers in schuil gaan zijn de lekkere toetjes na het eten. Probeer eens een neutrale yoghurt of griekse yoghurt en voeg daarbij vers fruit en noten toe. U kunt ook een klein beetje honing toe voegen om het iets zoeter te maken, natuurlijk niet te veel maar dit is al een stuk beter als de andere toetjes.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top