Now Reading
Voor welke kookplaat kiest u?

Voor welke kookplaat kiest u?

kookplaat

Er zijn natuurlijk verschillende opties waarvoor u kunt kiezen wanneer u wilt koken. Misschien heeft u altijd al gas gehad maar wilt u een ander soort kookplaat? Het is belangrijk om de verschillen te weten zodat u uw keuken kunt verbouwen en kunt kiezen voor de beste optie.

Koken op Gas

Veel mensen in Nederland koken nog op gas. Het geeft natuurlijk ook echt een beleving om op echt vuur te koken in plaats op een andere kookplaat. Het nadeel is echter dat dit erg lastig is om schoon te maken en kost dan ook wat meer tijd om dit goed te doen. Het kan ook wat gevaarlijker zijn wanneer er huisdieren of kinderen in de buurt zijn omdat het natuurlijk echt vuur is.

Keramische kookplaat

Sommige mensen hebben ook nog een keramische kookplaat echter is deze wat minder populair. Er wordt een verwarmingselement aangezet waardoor de glasplaat en dus ook de pan verwarmd wordt. Het duurt dan wel even voordat ze echt warm zijn en hebben dan ook tijd nodig om af te koelen. Wanneer ze warm zijn zullen ze echter meer hitte afgeven als bijvoorbeeld gas. Deze plaat is wel weer makkelijk schoon te maken door simpelweg een doekje er langs te halen. Ook bij deze optie is het uitkijken met kinderen en huisdieren, wanneer de kat graag op het aanrecht komt weten ze natuurlijk niet of de plat nog warm is of niet.

Lees ook
smartphone soms heet

Koken met inductie

De optie inductie is eigenlijk een goede combinatie van gas en keramisch. Het is een stuk sneller warm en koelt dan ook erg snel af na gebruik. Het is daarom een stuk veiliger voor kinderen en huisdieren. Na het koken kunt u vrij snel een doek er overheen halen omdat het wat sneller afkoelt. Groot voordeel, net zoals de keramische kookplaat kunt u er makkelijk een doek overheen halen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top