Now Reading
Waarom het verstandig is om te wandelen

Waarom het verstandig is om te wandelen

Waarom het verstandig is om te wandelen

Wandelen met lekker weer of een blokje om met vrienden of familie, we doen het allemaal wel eens. Maar waarom is het verstandig om te wandelen?

Als het wat kouder is buiten kan de twijfel toeslaan en lijkt binnen blijven soms een beter idee. Toch kunt u dit beter niet doen. Wanneer u gedurende de dag aardig wat stappen zet, vergroot u bijvoorbeeld het vermogen van  uw longen om zuurstof op te nemen en dat is niet eens het enige voordeel.  Pak dus maar snel uw schoenen uit de kast!

Waarom het verstandig is om te wandelen

Wanneer u geregeld gaat wandelen zal u te maken krijgen met verschillende voordelen, waaronder sterkere botten en spieren waardoor u soepeler kan bewegen en een verlaagde bloeddruk en cholesterolgehalte.

Tevens helpt wandelen bij een goede nachtrust waardoor u beter in slaap kunt komen en stimuleert het uw stofwisseling wat weer goed is tegen darmverstoppingen.

Wandelen gemakkelijker maken

Er wordt vaak gezegd dat er door het drukke dagelijks leven minder tijd is om te wandelen. Daarom geven wij u graag wat tips op dit gemakkelijker te maken.

1. Wandelen tijdens uw pauze

Gedurende uw (werk)dag heeft u altijd wel een moment lunchpauze. Een perfecte gelegenheid om een stuk te gaan wandelen. Ga alleen, vraag uw collega’s, buren of spreek af met een vriend(in).

See Also
Sporten en eten

2. De kleine wandel momenten

Wanneer u ergens bent is het erg gemakkelijk om te lift of roltrap te nemen. Neem dan ook wanneer u de mogelijkheid heeft de trap. Dit kan zomaar eens voor een hoop extra bewogen meters op een dag zorgen.

3. Kies uw eigen tempo

Het is belangrijk om altijd op het tempo te lopen waar u zich prettig bij voelt. Wanneer u uw passen niet te groot maakt is het bijvoorbeeld ook makkelijker vol te houden. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw wandeling nog actiever te maken door het tempo waarin uw wandelt af te wisselen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top