Now Reading
Welk fruit is gezond?

Welk fruit is gezond?

Welk fruit is gezond?

Vraagt u zich wel eens af hoe gezond het fruit is dat u eet? Fruit is belangrijk voor een gezond voedingspatroon, maar welk fruit is gezond? Fruit levert veel vezels, vitamines en mineralen. Daarbuiten bevat het veel water waardoor het ook nog eens hydraterend is. Maar met een tal van fruitsoorten die ook nog eens verschillende eigenschappen hebben, kunt u zich wellicht afvragen welke er dan eigenlijk bovenuit steken.

Is fruit eigenlijk wel zo gezond?

Zoals eerder benoemend is fruit een belangrijke  bron voor uw gezonde voedingspatroon. Ondanks de gezonde stoffen is het wel goed om te onthouden dat fruit ook veel suikers bevat, genaamd fructose. Teveel fructose is lastig te verteren. Dit betekent niet dat u geen fruit mag eten of dat fruit ongezond is. U kan dagelijks gerust een variatie van 2 tot 3 stukken eten.

Het meest gezonde fruit

Wanneer u naar alle fruitsoorten kijkt behoren tropische citrusvruchten toch tot het meeste gezonde fruit. Dit komt omdat veel tropische fruitsoorten rijk zijn aan antioxidanten. Deze stof  spelen een balgrijke rol voor uw lichaam.

Veel genuttigde fruitsoorten

Banaan 
Deze bekende en veel gegeten fruitsoort in een bron van energie. Het eten van een banaan kan ook wel gezien worden als brandstof voor uw lichaam. Het suikergehalte en aanwezige kalium zorgt voor een goede vochtbalans en samentrekking van uw spieren. Niet te vergeten bevat een banaan ook veel vezels en tryptofaan, het laatste zal er voor zorgen dat u serotonine aanmaakt. Ook wel bekent van het gelukshormoon.

Appels
Gelukkig mag u appels ook tussen het rijtje gezondste fruitsoorten voegen. Een appel zit namelijk vol vitamine B, C en K, vezels en Kalium. Tevens kunnen de antioxidanten in een appel het risico op sommige ziektes verlagen.

Het minst gezonde fruit

Eigenlijk bestaat er van nature niet zoiets als fruit dat ongezond is. Hierbij moet u natuurlijk niet denken aan de giftige niet eetbare soorten, maar die rekenen we niet mee. U kunt met een gerust hart een gezonde mix nuttigen van alle eetbare soorten fruit. Mocht u toch opletten doe dit dan bij de volgende fruitsoorten:

Gedroogd Fruit
Allereerst is het niet gelijk ongezond om gedroogd fruit te eten. De concentratie aan suiker is alleen hoger omdat het ontdaan is van al het water. Eet het dan ook met mate

Druiven
Ook voor deze fruitsoort geldt, het is niet ongezond. Druiven zijn juist supergezond alleen rijk aan suikers. Daarom geldt ook hiervoor eet druiven met mate.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top