Now Reading
Hoe kunt u een natuurfoto spannend maken?

Hoe kunt u een natuurfoto spannend maken?

Houdt u er van om in de natuur te zijn en om daar uw tijd door te brengen? Ga de natuur eens in met een camera en zorg voor mooie en spannende foto’s. De natuur is makkelijk op de foto te zetten maar hoe maakt u dit extra bijzonder en uniek? Ik geef u een aantal tips om u foto’s net dat beetje extra te geven.

Blijf laag bij de grond

Vaak wordt de natuur op de foto gezet zoals we dit vanuit onze ogen zien. Omdat het herkenbaar is kan de foto hierdoor wat saai worden. Als u op gelijke hoogte of vanuit een laag punt van het onderwerp een foto maakt wordt het heel anders. U kijkt niet vaak tegen de zijkant of tegen de onderkant van bloemen aan waardoor het heel interessant wordt om naar de foto te kijken. Handig is om hierbij ook een statief te gebruiken u kunt daardoor een onderwerp goed op de foto zetten zonder te bewegen.

Maakt gebruik van speciale momenten

De natuur zelf geeft ons prachtig beelden maar deze momenten moeten we ook gebruiken om deze op de foto te zetten. Zo kan een plant niet bijzonder lijken maar doordat er een insect op zit of een dauw druppel wordt het toch ineens veel interessanter. Zorg er voor dat dit detail goed te zien is of maak van dichtbij een foto voor een uniek effect.

Oog in oog met de natuur

De kans dat u tegenover een hert komt te staan is natuurlijk niet heel groot. Als dit gebeurt kunt u wel de prachtigste foto’s maken. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze een hert zo goed op de foto gekregen hebben. Zorg er voor dat u focust op de ogen dat is eigenlijk het belangrijkst als u een dier of persoon op de foto zet. Als de omgeving wat wazig is is dit verder geen probleem. Door de heldere ogen lijkt het net alsof het dier u aankijkt en brengt dit de foto tot leven. Geef het dier op de foto wat meer ruimte richting zijn looproute daardoor krijgt u het gevoel dat het dier elk moment verder kan lopen. Zo krijgt u een levendige en spannende foto.

See Also
kinderen en kleinkinderen

Zorg voor een goed onderwerp

Het is belangrijk om in een foto een onderwerp te hebben. Als iemand naar de foto kijkt kan het al snel saai worden omdat er niet iets uitgelicht staat op de foto. Zorg voor een goed onderwerp waar u bijvoorbeeld een close up van maakt of maak de achtergrond minder scherp. Het onderwerp wordt dan een stuk spannender en hier ligt echt de focus op. Iemand kan dan erg lang naar een foto kijken omdat het zo interessant is.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top