Now Reading
Corona: een stressvolle tijd voor het hart

Corona: een stressvolle tijd voor het hart

8 tips om stress te verminderen

Eén op de drie Nederlanders ervaart meer stress sinds de uitbraak van het coronavirus. Een beetje stress is niet erg maar hevige of langdurende stress is minder gezond. Stress is een risicofactor voor hart- en vaatziekten. Het hangt samen met slagaderverkalking en met een ongezondere leefstijl. Er is daarentegen veel mogelijk om stress in deze tijd te verminderen. De Hartstichting geeft adviezen om stress aan te pakken.
De coronacrisis is een trigger voor stress. Uit een peiling van onderzoeksbureau Ipsos blijkt, dat een op de drie mensen meer stress ervaart sinds de uitbraak van het coronavirus. Bij jongeren is dit bijna de helft.
Onzekerheden over gezondheid en financiën veroorzaken stress en zetten ons in de overlevingsstand. “In stressvolle periodes leef je vaak minder gezond. Je gaat bijvoorbeeld minder bewegen, ongezonder eten, drinkt meer alcohol of begint weer met roken. Een ongezonde leefstijl verhoogt de kans op hart- en vaatziekten,” zegt Nienke van der Putten, medisch adviseur bij de Hartstichting. 
Stress herkennen
Mensen moeten alert zijn als ze een aantal van de symptomen van stress herkennen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top