Now Reading
Herbesmetting met corona, is dit gevaarlijk?

Herbesmetting met corona, is dit gevaarlijk?

Herbesmetting

Uit onderzoek is gebleken dat herbesmetting relatief vaak voorkomt. Wanneer u tijdens de eerst golf besmet bent geweest kan het zijn dat u bij de tweede golf opnieuw corona kunt krijgen maar hoe komt dit?

Geen 100% immuniteit

We weten allemaal dat er geen volledige immuniteit is wanneer iemand het virus heeft gehad. Wel zien we uit Deens onderzoek dat het ongeveer 80% zal beschermen tegen het virus. Bij oudere ligt dit percentage anders en is dit slechts 47 procent. Hierdoor hebben ouderen meer kans om herbesmet te worden met het virus. De ouderen zijn het meest kwetsbaar voor het virus dus als ze minder bescherming hebben als anders is de kans op herbesmetting bij oudere groter.

Langere bescherming

Wel zien we dat deze bescherming langere tijd kan duren. Het onderzoek loopt nog niet zo lang dat we het al definitief vast kunnen stellen maar ze zien dat het in ieder geval 6 tot 7 maanden deze bescherming kan bieden. Bij verwante infecties zoals Sars- en Mers virussen is deze bescherming 2 tot 3 jaar. Dit kan ook het geval zijn met het coronavirus echter is hier nog geen duidelijkheid over.

Voor een tweede keer corona

Wanneer toch herbesmet bent met corona dan zal het in de meeste gevallen milder zijn als de eerste keer. Het lichaam zal het virus sneller herkennen en het lichaam zal dan ook sneller in actief komen. Wanneer u met een andere variant besmet bent als de eerste keer zoals de Britse of Zuid-Afrikaanse variant zal het lichaam dit lastiger herkennen. Het kan zijn dat u de zelfde klachten heeft als de eerst keer of dat dit toch iets milder is.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top