Now Reading
Waarom te veel zitten slecht voor ons is

Waarom te veel zitten slecht voor ons is

zitten

Te veel zitten is slecht voor ons. Laten wij als Nederlanders nu eens kampioen in zitten zijn. Een groot deel van de Nederlanders zit 8,5 uur op een dag. Tijd om meer in de benen te komen. Wat kunt u doen om minder te zitten op een dag en waarom is veel zitten slecht voor ons?

Waarom is te veel zitten slecht voor onze gezondheid?

Dat te veel zitten niet gezond is voor ons lichaam is al langer bekend. Vooral werkenden mensen hebben door een zittend beroep last van fysieke klachten. Een stijve rug en nek komt helaas veel voor. Maar langdurig zitten kan zelfs nog meer negatieve impact hebben op ons lichaam. Zo kunt u diabetes type 2 en obesitas ontwikkelen. Door een slechte houding kunt u scheefgroei krijgen, iets wat ook weer een hoop andere klachten met zich mee brengt. In de avond een uurtje sporten weegt zelfs niet op tegen de nadelen van een dag zitten.

Wat kunt u doen om vaker te staan op een dag?

U kunt elk half uur 2 minuten bewegen is goed voor u. Maar nu is dit natuurlijk op een dag wel erg moeilijk om aan te houden. Probeer in ieder geval uw langdurige zit momenten te onderbreken. Wissel zitten af met staan. Door even te bewegen komt u lichaam uit de slaapmodus en gaat uw metabolisme weer aan de slag.

See Also

Handige tips

Zitten kunt u niet voorkomen maar u kunt u zelf wel uitdagen om meer te bewegen. Gebruik bijvoorbeeld een stappenteller, stel voor u zelf een doel en daag familie of vrienden uit. Probeer zo veel mogelijk de trap te nemen in plaats van een roltrap of lift. Even bellen met een bekende? Blijf staan en loop rondjes door de woonkamer. Probeer op uw werk regelmatig weg te lopen van uw bureau voor een overleg, kopje koffie of een printje halen van de printer. Een stabureau is ook een middel om vaker te gaan staan op een dag, bespreek dit met uw werkgever.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top