Now Reading
Tips om een burn out te voorkomen

Tips om een burn out te voorkomen

Burn out

In een tijd waarin het leven steeds sneller gaat, de werkdruk hoger wordt en de onzekerheid met corona maar blijf door sudderen ligt een burn out op de loer. Mensen raken overwerkt, worden negatief en het koude en gure weer helpt hier ook niet aan mee. Tips om een burn out te voorkomen.

Neem voldoende rust

Dit klinkt natuurlijk als een cliché want hoe neemt u rust wanneer u zelf onrustig bent? Bouw gedurende de dag rust momenten in. Wandel een blokje om het huis en ga op een vaste tijd naar bed. Probeer naar inspanning een stukje ontspanning te plannen. Slaap is belangrijk, geadviseerd wordt om 8 uur per nacht te slapen. Schakel op tijd uw mobiel of laptop uit en ga vast in bed liggen om tot rust te komen.

Beweeg regelmatig

Even uw hoofd leeg maken tijdens het wandelen met de hond of een flinke work-out in de sportschool. Het maakt niet uit hoe fanatiek u gaat bewegen als u maar beweegt en hier enige regelmaat in brengt. Spreek af met een vriend of vriendin zo bent u en lekker aan het sporten en kunt u gelijk uw dag bespreken. Door van u af te praten komt soms op de beste oplossingen of kunt u het probleem iets beter laten liggen.

Schakel even uit

Staat uw werkmail ook op uw mobiele telefoon? Bent u altijd bereikbaar voor uw collega’s? Zet uw telefoon op stil en probeer even uw gedachten te verzetten. Luister naar muziek of lees een hoofdstuk in uw favoriete boek. Stel uw mobiel zo in dat u na 18:00 uur geen meldingen meer ontvangt van werk gerelateerde zaken. Schakel werk uit en schakel uw privĂ© leven aan.

See Also
Ontstoken oog

Burn out klachten zijn niet voor iedereen het zelfde en ook de weg naar een burn out is voor iedereen anders. Wees extra lief voor u zelf en de mensen in uw omgeving om ergere klachten te voorkomen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top