Now Reading
Hoe goed werk paracetamol als u dit vaak gebruikt

Hoe goed werk paracetamol als u dit vaak gebruikt

Paracetamol

Iedereen gebruikt wel paracetamol maar wat weten we hier eigenlijk over? Wanneer we hoofdpijn hebben of iets anders wat pijn doet wordt er vaak paracetamol gebruik echter kan de een beter tegen pijn als de ander. Daarom gebruik de een misschien ook meer als de ander maar wat voor effect heeft dit eigenlijk op ons lichaam?

Wat weten we over paracetamol?

Wanneer we pijn hebben wordt er snel gegrepen naar de paracetamol. Het werkt koorts verlagende en helpt tegen hoofdpijn, migraine, spierpijn, gewrichtspijn, keelpijn, oorpijn, menstruatie klachten en artrose. Vaak wordt het ook gebruikt wanneer we griep hebben of last hebben van verkoudheid. De meeste tabletten werken al binnen een half uur en een zetpil meeste binnen 1 uur. Voor volwassenen geldt dat er maximaal 4 gram per dag ingenomen mag worden de meeste tabletten bestaan uit 500mg of 1g dus dit is makkelijk bij te houden. Ze raden aan om een periode van minimaal 4 uur tussen de tweede innamen te zitten.

Waar moeten we op letten?

Gebruik paracetamol maximaal 15 dagen per maand, doet u dit langer dan kan het zijn dat dat u juist hoofdpijn krijgt. Stop ook direct als de pijn verdwenen is of te verdragen is, langer gebruik is dus niet nodig. Houdt de pijn langer als 5 dagen aan neem dan contact op met uw huisarts.

Wat moet u weten over langdurig gebruik

Wanneer u te veel paracetamol inneemt kan er een overdosis zijn of wanneer u langere periode regelmatig paracetamol gebruikt kan er langdurige schade ontstaan. Zorg dat er voldoende pauzes zitten tussen de innames bijvoorbeeld bij Kies of hoofdpijn. Wanneer u een lange tijd veel paracetamol gebruikt kan dit zorgen voor leverbeschadiging wat kan zorgen voor een gele kleur van het oogwit en huid. Nier schade kan ok ontstaan waardoor u bloed kunt plassen, vocht vast kunt houden en koorts krijgen. Wat misschien wat minder vaak voorkomt is een bloedafwijking wat kan zorgen voor onverklaarbare blauwe plekken, vermoeidheid, keelpijn en koorts.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top