Now Reading
Sterren kijken met een handige app

Sterren kijken met een handige app

Sterren kijken

Vindt u het ook zo mooi om ’s avonds naar de sterren te kijken? Kunt u de verschillende sterrenbeelden al vinden of wilt u juist hier meer over weten. Natuurlijk kunt u ook net zo lang kijken tot dat u een vallende ster ziet dus blijf kijken.

Zie de sterrenbeelden

In de app kunt u uw telefoon naar de lucht richten om zo de sterrenbeelden te kunnen zien. Zo ziet u welke sterren aan elkaar gekoppeld zijn om het sterrenbeeld te vormen. U zult ook merken dat de sterren bewegen want de sterrenbeelden schuiven steeds een beetje op. Zo zijn sommige sterrenbeelden alleen in de zomer of winter te zien. Vergeet af en toe ook niet naast het schermpje te kijken zodat u de sterren kunt herkennen en de positie hiervan weet te vinden.

Bijzondere gebeurtenissen

Natuurlijk wordt u ook op de hoogte gehouden van bijzondere fenomenen. Zo laat de app weten wanneer er een volle maan is of wanneer er veel sterren zullen vallen. Kom zo ook meer te weten over de sterren zelf, wanneer ze goed te zien zijn of wanneer er een bijzondere samenstand is. Zo kan ook een volle maan een andere betekenis hebben en komt u ook meer te weten over hoe er vroeger gekeken werd naar de sterren.

Wat is er vandaag te zien?

Wilt u opzoek naar een speciaal sterrenbeeld? Niet elk sterrenbeeld is elke dag zichtbaar. Zo kunt u in de app ook vinden wat er vandaag te zien is maar ook hoe laat deze zichtbaar zijn. We zien bijvoorbeeld dat de maan al vroeg zichtbaar is en tot 11 uur ’s avonds te zien is. Zo zijn er ook sterrenbeelden die maar kortere tijd te zien zijn zoals de ‘Grote Hond’ Deze is zichtbaar van 16:00 tot 23:00 terwijl de Grote Beer bijna altijd te zien is. Natuurlijk is het ook te zien van de grotere sterren wanneer ze wel of niet zichtbaar zijn.

Lees ook
weesmeisje

Gebruik eens de app ‘Star Walker 2’ om meer te weten te komen over de sterren.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top