Now Reading
Creatief bezig zijn met pallet hout

Creatief bezig zijn met pallet hout

Wanneer u zelf aan de slag wilt gaan met hout is het een goede optie om pallet hout te gebruiken. Dit hout is vaak makkelijk te verkrijgen en u kunt hier veel leuke dingen mee maken. U moet er natuurlijk wel even tijd voor  vrij maken want in de meeste gevallen moet u de pallet uit elkaar halen. Haal de spijkers er uit en sorteer de verschillend soorten planken. Wanner u zelf hier iets mee gemaakt heeft zult u vol trots uw creatie met de rest delen.

Boekenplank

Het is heel simpel om van een pallet een boekenplank te maken. De pallet hoeft niet uit elkaar gehaald te worden en u kunt gewoon een stuk afzagen. U hoeft er alleen nog een onderkant op te zetten zodat de boeken kunnen blijven staan, aan de muur hangen en u bent klaar. U krijgt zo een natuurlijke en robuuste uitstraling en kinderen vinden het altijd erg leuk om hun boeken hier uit te stallen. U kunt de het natuurlijk ook flink opschuren en schilderen, niemand ziet dat het ooit een pallet geweest is.

Slapen op pallet hout

Wilt u graag eens iets ander voor op de logeer kamer? Een bed van pallethout is iets unieks en super simpel. U hoeft alleen de pallets op de juiste manier te plaatsen en u kunt het best zo hoog maken als u wilt. Bevestig alles wel even aan elkaar zodat de pallets niet meer kunnen verschuiven. Wilt u liever iets anders doen met pallet hout? Als u de pallets uit elkaar haalt kunt u met deze planken ook een stoer hoofdeinde.

Moestuin

Wilt u graag een moestuintje beginnen maar heeft u niet de juiste plek om al uw plantjes in kwijt te kunnen? Door een pallet te gebruiken kunt u heel simpel een moestuin bak maken. Het beste is om dan een aantal planken er uit te halen maar niet alles. Door enkele planken te laten zitten heeft u een scheidingsruimte tussen de planten.

Planten bak

Als u de pallet recht op zet heeft u bijna al planten bakken. Door er een onderkant in te zetten heeft u zo een goede plek voor planten en bloemen. Wellicht dat een pallet een beetje groot is maar u kunt deze natuurlijk ook door de helft doen en een mooi zomers kleurtje geven.

Creatief met planken

Bent u handig met planken en wilt u iets unieks maken? Wanneer u de pallets uit elkaar haalt kunt u veel verschillende dingen maken met pallets. De vorm van de pallet is zo niet meer terug te herkennen maar u bent natuurlijk wel iets langer bezig. Maak bijvoorbeeld een mooie stoel of maak iets helemaal op maat voor u in de kamer. Door dat u het zelf maakt kan alles aangepast worden op uw wensen. Dat ene gekke hoekje in de kamer is daardoor toch gevuld door een handig kast voor extra opberg ruimte.

Ga zelf eens aan de slag met pallet hout maar begin niet te moeilijk als u dit nog niet eerder gedaan heeft.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top