Now Reading
Zelf kaarsen maken

Zelf kaarsen maken

Zelf kaarsen maken

Houdt u van kaarsen in huis en wilt u tegelijkertijd creatief aan de slag? Dan kunt u perfect zelf kaarsen maken. Wellicht dat u in huis zelfs nog wel oude potten of kopjes heeft staan die u kunt omtoveren tot een mooie kaars. Als mal kunt u een melkpak gebruiken en met een  paar simpele stappen heeft u zo uw huis verlicht met zelfgemaakte kaarsen.

Zelf kaarsen maken in een kopje of glas

Wilt u gemakkelijk beginnen dan is kaarsen gieten de meest makkelijke manier. Dat het gemakkelijk is betekent niet dat  u er niet veel creativiteit in kwijt kunt. Zo heeft u de mogelijkheid om laagjes te maken en kunt u  gebruik maken van verschillende kleuren.

Wat u nodig heeft:
– Oude kopjes of een mooi glas
– Kaarsen
– Lonten
– Een pan

Hoe u het maakt:
Smelt als eerst de kaarsen au bain-marie. Dit houdt in dat u een een kom plaatst boven een pan met kokend heet water. De kaarsen zullen de tempratuur aannemen van het water in de pan en zullen zo vloeibaar worden. Haal de lonten uit het gesmolten kaars vet. Neem nu een nieuwe lont en dompel deze in het gesmolten kaarsvet. Zorg ervoor dat u de nieuwe lont vervolgens recht in de oude pot of het kopje houdt en giet het vloeibare kaarsvet eromheen. Zodra het kaarsvet een beetje gestold is kunt u de lont loslaten.

Mocht u het uzelf makkelijker willen maken dan kunt u de lont ook tussen een knijper of satéprikker steken. Kiest u voor een satéprikker bind dan twee satéprikker aan elkaar doormiddel van een elastiekje. Leg de knijper of prikker bovenop het glas en zorg dat de lont er strak tussen gespannen wordt.

Extra tip: Mocht u het leuk vinden dan kunt u zelf eerst de oude potten of glazen schilderen of versieren voordat u het gesmolten kaarsvet hierin giet.

 

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top