Now Reading
Welke groente kunt u makkelijk zelf kweken?

Welke groente kunt u makkelijk zelf kweken?

Welke groente kunt u makkelijk zelf kweken

Het voorjaar komt er weer aan. Warme temperaturen waarbij uw tuin weer heerlijk in bloei komt te staan. In steeds meer tuinen wordt er ruimte gemaakt voor een eigen groente tuintje of moestuintje. Hoe leuk is het om uw eigen groente te kweken in de achtertuin. Wanneer u dit jaar gaat beginnen met uw groente tuintje is het goed om te starten met makkelijke groente zodat een goed resultaat gegarandeerd is.

Tomaten

Bij tomaten begint de voorpret al in de woonkamer. In kleine bakjes zaait u de zaadjes van de tomatenplant. Na een dag of 10 zullen de zaadjes gaan kiemen en mogen ze verpot worden. De beste periode om de plantjes naar buiten te doen is eind mei of begin juni omdat dan de temperaturen voor de tomatenplant aangenaam warm is. Let op de plantjes kunnen flink groeien, zet ze daarom niet te dicht bij elkaar en bind ze met een stok vast zodat ze mooi de hoogte in kunnen.
Uw tomatenplant heeft aandacht nodig en heeft 1x per week veel water. Hou ze goed in de gaten zodat u in september een heerlijke pasta saus kunt maken van eigen gekweekte Tomaten.

Courgette

Vanaf halverwege mei kunt u de courgette direct in de tuin of pot planten. De courgette staat het liefst lekker in de zon en uit de wind. Een courgette heeft veel water nodig. Zeker tijdens de droge perioden krijgen ze graag wat water extra. Na ongeveer 6 weken zou u de eerste courgette al kunnen oogsten.

Komkommer

Een stukje komkommer op een broodje kaas of heerlijk door de salade? Het kweken van de komkommer is vrij eenvoudig. Net als bij de tomatenplant zaai je de komkommer eerst in de woonkamer. Zodra ze groot genoeg zijn en het buiten ongeveer 16 graden is verpot u ze naar de groente tuin. Wanneer de komkommer uw gewenste grootte heeft kan hij geoogst worden.

Lees ook
Hoe kunt u uw tuin voorbereiden op de winter?

Moestuin tip

Wanneer u een moestuintje begint zorg dan voor goede vruchtbare grond met mest. Een tuincentrum kan u goed informeren over de juiste ondergrond. Maak zelf leuke houten bordjes waarop u de naam van uw plantje zet. Zo weet u nog waar wat staat en het ziet er ook nog een hartstikke leuk uit in uw tuin. Succes met het kweken van uw eigen groente.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top