Now Reading
Als 50-plusser naar Amerika? – Waarom niet!

Als 50-plusser naar Amerika? – Waarom niet!

Waarom zou je als vijftigplusser of senior achter de geraniums gaan zitten, of enkel binnen Europa vakantie vieren als er zoveel meer te beleven valt? Het is helemaal niet nodig om dicht bij huis te blijven. Tegenwoordig is elke plek van de wereld goed te bereiken en zijn er vele manieren om landen te ontdekken! Dit geldt zéker voor Amerika, en langzaam maar zeker komen ook steeds meer gepensioneerden hier achter. Maar wat valt er aan de andere kant van de oceaan zoal te doen? Hoe kan je Amerika op een veilige manier verkennen? Wat zijn de mogelijkheden? Lees hier meer over de meest spraakmakende manieren om Amerika op je oude dag te leren kennen!

Cruise

Via ontelbaar veel rederijen kan een cruise rondom of vanuit Amerika geboekt worden. Er zijn oneindig veel vertrekpunten. Daarnaast is een cruise de ultieme manier om de oost- of westkust van Amerika of ook Hawaii beter te leren kennen. Een cruise is een vrij ontspannen en rustgevende manier om met een land als Amerika (en bij behoefte nog andere landen als Canada, de Bermuda driehoek of Alaska) vertrouwd te raken. Je hoeft je als reiziger nergens druk over te maken en bent van alle gemakken voorzien. Elke dag is er iets nieuws te bewonderen en het beste? Je bent ’s avonds nooit de “bob”! Hoe ontspannen wil je het hebben?

Camperrondreizen

Niet alle reizigers zijn meteen fan van water, de zee of het feit dat een cruise een vast reisschema hanteert. Een andere mogelijkheid is dan ook, om met een camper door Amerika te trekken. Het voordeel aan deze manier van reizen is dat je op je eigen tempo Amerika leert kennen en zelf kan bepalen, welke plekken je daadwerkelijk wilt bezoeken. Tegenwoordig is dit een ontzettend populaire manier om als toerist Amerika te verkennen. Vaak wordt er met campers dwars door Amerika getrokken. Dit kan via de populaire “Route 66”, een historische autoweg die van de oostkust tot de westkust van de Verenigde Staten loopt. De weg doorkruist 8 verschillende staten en drie tijdzones. De gehele route kan in slechts 3 weken worden afgelegd en onderweg kunnen de meest idyllische en typisch Amerikaanse plekken als Oklahoma city en Santa Fe worden aangedaan. Kortom, het is een onvergetelijke manier om samen met je geliefde, familie, kleinkinderen, vrienden of lekker alleen door Amerika te reizen.

Citytrips

New York, Las Vegas, Los Angeles, Washington, Chicago, San Francisco, New Orleans, Seattle, Miami, er zijn zoveel mooie steden in Amerika. Ze zijn allemaal authentiek én een bezoekje waard. Én gelukkig is dit ook goed te doen! Er zijn veel vluchten die rechtstreeks van Amsterdam richting de bovengenoemde steden gaan, waardoor bijna alle steden relatief goed te bereiken zijn. Het feit dat een Amerikaanse citytrip zowel iets romantisch als een onvergetelijke ervaring met de kleinkinderen zou kunnen zijn, maakt Amerika tot een populair vakantieland bij jong en oud.

Groepsreizen & privéreizen

Tegenwoordig worden er ook steeds meer groeps- en privéreizen binnen Amerika georganiseerd. Het absolute voordeel van deze reizen is dat alles van te voren geregeld is en het veilig en vertrouwd voelt. Het feit dat je als reiziger op een reisorganisatie kunt terugvallen, is daarnaast voor veel mensen een enorme geruststelling. Zowel privé- als groepsreizen worden voor verschillende plekken en periodes binnen Amerika aangeboden. Hierdoor is er altijd een reis die op jouw interesses aansluit. Of het nou cultuur snuiven in Noordoost-Amerika of de ongerepte natuur in het western van Amerika is, er is altijd iets te beleven!

Maar vergeet vooral niet…

Toch is het ontzettend belangrijk om als potentiële reiziger niet te vergeten, een ESTA voor je reis naar Amerika aan te vragen. Met behulp van dit document kunnen Nederlandse reizigers probleemloos naar Amerika reizen, ongeacht of reizigers voor een cruisetocht, een citytrip of rondreis naar Amerika reizen. Wel dient deze altijd voorafgaand aan de reis met behulp van een online formulier te worden aangevraagd. Gelukkig is de aanvraag zo geregeld, zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top