Now Reading
Boeken tip: Hoe we de volgende pandemie voorkomen – Bill Gates

Boeken tip: Hoe we de volgende pandemie voorkomen – Bill Gates

pandemie

Het coronavirus is helaas nog steeds niet helemaal verdwenen, daarom kan iedereen vanaf 12 jaar nu een herhaalprik halen. Hoe we zo’n volgende pandemie zouden kunnen voorkomen legt Bill Gates uit in zijn boek.

Nooit meer een pandemie

Tech-biljardair Bill Gates waarschuwde jaren geleden in een inmiddels wereldberoemde TED Talk voor de gevaren van een pandemie. In zijn nieuwe boek vertelt hij hoe zo’n wereldwijde crisis in de toekomst te vermijden is. Want hoe kunnen we voorkomen dat er nog eens een pandemie ontstaat waarbij miljoenen mensen overlijden en de wereldeconomie onder gigantische druk komt te staan? Is het eigenlijk wel realistisch om te hopen dat de wereld precies hetzelfde wordt als vóór 2020?

Het antwoord van Bill Gates is ja. In zijn verrassend optimistische Hoe we de volgende pandemie voorkomen beschrijft hij helder en duidelijk welke lessen we uit deze pandemie kunnen trekken: we moeten bijvoorbeeld beter worden in het zo vroeg mogelijk opsporen van uitbraken, andere besmettelijke ziekten zoveel mogelijk uitroeien en mensen helpen zichzelf te beschermen. Een must-read voor iedereen die klaar is met corona.

See Also
De vondeling van Veenhuizen

Bill Gates

Bill Gates is ondernemer en filantroop en werd vooral bekend als boegbeeld en medeoprichter van Microsoft. Hij was twaalf jaar lang de rijkste man ter wereld. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met zijn Gates Foundation, die zich inzet voor de bestrijding van armoede, ziekten en ongelijkheid in de wereld. Hij schreef diverse boeken.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top