Now Reading
Overwinteren in Europa

Overwinteren in Europa

Overwinteren in Europa

Tijd om de koffers te pakken en de warmte op te zoeken. Want Brrr… wat was het koud de laatste weken. De schaatsen konden uit de kast worden gehaald en in de ochtenden moesten we de ramen van de auto’s krabben. Voor de koukleumen onder ons, en degene die liever een dag aan het strand doorbrengen, hebben wij een mooi lijstje samengesteld. Wij hebben namelijk de beste Europese bestemmingen om de winter door te brengen op een rijtje gezet. Bij elke bestemming hebben we ook uitgezocht waar het gemiddeld het warmst is en waar je de meeste zonuren hebt.

Op al deze locaties zijn er verschillende accommodaties mogelijk. Het lekkerste is natuurlijk om je eigen vakantiehuisje te hebben. Je hoeft met niemand rekening te houden en je geniet van 100% privacy.

Cala Rossa, Frankrijk

Als je van Frankrijk houdt, dan is het op Franse eiland Corsica goed vertoeven in de winter. Het is gemiddeld 13.8 graden met gemiddeld 252.46 zonuren in de winter. In het zuiden van Corsica ligt Cala Rossa. Cala Rossa is een plaatsje vlak bij de havenstad Porto-Vecchio.

Het plaatsje staat voornamelijk bekend om een van de mooiste zandstranden van het eiland. Het water is helder en het zand is heerlijk zacht. Vanaf de strandbedjes kijk je uit op de blauwe zee waar zo nu en dan gigantische schepen voorbijvaren.

Agios Nikolaos, Griekenland

Kreta is toch wel mijn persoonlijke favoriete bestemming. De Griekse gastvrijheid is top! Waar je ook komt, iedereen is enthousiast om gasten te mogen ontvangen na de coronajaren. Het waren moeilijke jaren voor het land waar toerisme een belangrijk deel is van het inkomen voor de meeste inwoners. Nu zij weer gasten mogen ontvangen, zijn ze erg dankbaar en lopen ze graag een stapje harder voor jou! Bij de restaurantjes eet je een heerlijke Griekse gerechten zoals gyros, moussaka of saganaki. Na het eten staat er een glaasje ouzo of raki voor je klaar met een schaaltje met fruit, Yamas!

Kreta is een van de grootste eilanden van Europa. Het zal je dan ook niet verbazen dat dit eiland heel veelzijdig is met prachtige plaatsen om te bezoeken. Zo vind je bijvoorbeeld op nog geen 60 kilometer ten oosten van Nikos Kazantzakis Airport, de luchthaven van Heraklion, ligt het havenstadje Agios Nikolaos. Terwijl je uitkijkt op zee rijd je door de bergen vanaf de luchthaven richting Agios Nikolaos. Je kan hier heerlijk op een terrasje aan het water zitten om te genieten van je welverdiende rust. In de wintermaanden heb je gemiddeld 261.46 zonuren en is het gemiddeld 16.4 graden in de winter.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top