Now Reading
3 tips voor een snelle en gezonde vega(n) lunch

3 tips voor een snelle en gezonde vega(n) lunch

gezonde vega(n) lunch

Eet je graag eens wat vaker vega(n), maar kom je bij de lunch meestal niet verder dan een plakje salami of kaas op brood? Met deze tips maak je zonder veel moeite een lekkere vegetarische of plantaardige lunch klaar! Oktober is de ideale maand om daarmee te experimenteren, want dan vinden zowel Wereld Vegetarisme Dag (1 oktober) als Eet Geen Dierendag (4 oktober) als Wereldvoedseldag (16 oktober) plaats. Een vega(n) lunch is lekker, makkelijk en ook nog eens goed voor de planeet én de dieren!

1. Geef je vertrouwde boterham een twist

Eet jij tussen de middag het liefst een vertrouwde Hollandse boterham? Dat kan prima vega(n)! Van bijna alle vleeswaren is een lekkere vegetarische variant in de supermarkt te vinden. Zo kan je gewoon genieten van je boterham salami, paté of filet americain. Ook zuivel hoef je niet te missen als je een dagje plantaardig kiest. Zo is er zelfs vegan eiersalade te vinden en maak je met een plantaardige variatie op plakjes kaas makkelijk een heerlijke vegan tosti. Ook zonder vlees- en zuivelvervangers maak je een lekkere boterham klaar. Denk aan een broodje met hummus, avocado, komkommer en tomaat. Helemaal plantaardig en o zo lekker!

2. Ga voor een lichte lunch

Als de after lunch dip bij jou vaak toeslaat, dan is een lichte lunch misschien een goede uitkomst. Zo zit je na de lunch niet helemaal vol maar krijg je toch de benodigde energie binnen. Maak een soepje van jouw favoriete groenten (zo zijn champignonsoep en spinaziesoep echte aanraders) of ga voor een salade met vega kipstukjes of kikkererwten als eiwitbron. Wel zin in een verrassende lunch, maar geen tijd (of zin) om in de keuken aan de slag te gaan? De salades van Albert Heijn zijn dan jouw ideale uitkomst! Er zijn drie heerlijke nieuwe vega(n) salades in een handige meeneempot: de smaken Spicy Mango, Witte Kaas Zoete Aardappel en Sojaboon Wakame. Zo kan je waar en wanneer dan ook genieten van een gezonde lichte lunch.

3. Laat je inspireren door wereldkeukens

Heb je de tijd om in de keuken te staan en houd je wel van een beetje uitdaging? Er is zoveel lekkers te ontdekken! Laat je inspireren door wereldkeukens en maak bijvoorbeeld een vegan wrap met gemarineerde tempeh, avocado, kidneybonen en sla. Heb je wat meer tijd, maak dan je eigen Aziatische springrolls gevuld met je favoriete rauwkost. Of experimenteer met hartige pannenkoekjes met (vegan) kaas, prei en champignons. Heerlijk voor tijdens het thuiswerken, maar ook om mee te nemen in een bakje naar kantoor!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top