Now Reading
3 tips om minder te piekeren

3 tips om minder te piekeren

piekeren

Piekeren is iets wat iedereen wel een keer doet. Piekeren zijn vaak negatieve gedachten die veel onzekerheid en energie kosten. Uw hersenen draaien tijdens het piekeren overuren. Met deze 3 tips gaat het u lukken minder te piekeren.

Schrijf uw gedachten van u af

Piekeren gebeurd vaak wanneer we willen ontspannen. Wanneer u rustig aan het einde van de dag op de bank gaat zitten of naar bed gaat voor de nacht. Onbewust komen negatieve gedachten omhoog waardoor het ontspannen niet meer lukt en u vervolgens ook geen oog dicht doen. Leg een klein boekje of schriftje naast de bank of op uw nachtkastje. Probeer te omschrijven waar u nu precies over ligt te piekeren. Sommige kleine zaken kunt u misschien de volgende dag wel oplossen. Maak voor u zelf een lijstje om uw brein rust te geven. U kunt vervolgens de negatieve gedachten loslaten om zo aan positievere dingen te dingen en uw rust terug te vinden.

Leer te ontspannen

Iedereen heeft een andere manier van ontspannen. De een zoekt ontspanning in fysieke uitdagingen, de ander juist in zo min mogelijk beweging. Of u nu een stukje gaat hardlopen, een boek gaat lezen of een heerlijk muziekje op zet zorg er voor dat het voor u ontspannend werkt. Probeer uw pieker gedachten even uit te schakelen door goed te ontspannen. Even het hoofd leegmaken is goed voor uw gezondheid en gemoedstoestand.

Praat over uw pieker gedachten

Deel uw gedachten met een familielid of kennis. Veel mensen piekeren en iedereen heeft een andere oplossing voor zijn of haar piekergedachten. Door uw gedachten te delen kunt u oplossingen ontvangen die u zelf niet had kunnen bedenken. Misschien heeft iemand wel de zelfde pieker gedachten als u, door er over te praten kunnen jullie samen tot een goede oplossing komen.

See Also

Mocht u uw gedachten niet met iemand kunnen delen of wordt het piekeren zo heftig dat uw welzijn eronder gaat leiden dan kan het goed zijn om professionele hulp in te schakelen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top