Now Reading
2014: Top 3 tuintrends

2014: Top 3 tuintrends

Tuinieren is rustgevend. Het brengt u de ontspanning die u verdient in uw hectische leven. Speciaal voor u zijn er 3 tuintrends van 2014 samengesteld.

1. Biotope garden
De biotope garden is een natuurlijke tuin. Hierin staan planten en kleine tuindieren centraal. In deze tuin mag u de natuur vrij spel geven. Dit betekent dat er een licht verwilderde uitstraling mag zijn. De natuurlijke materialen en diversiteit aan planten zorgt voor een luxe en uniek karakter.
In deze trend kunt u gebruik maken van ambachtelijke vormen met afgeronde hoeken. Daarnaast kunt u gebruik maken van ruwe materialen zoals hout, natuursteen en marmer.
Wat voor planten u kunt poten? Denkt u even aan de toegestane licht verwilderde uitstraling. Planten zoals Amaranthus, varens of Saltolina staan erg goed in een Biotope garden.

2. Twisted garden
De Twisted garden is bijna het tegenovergestelde van de Biotope garden. Waar u bij de Biotope garden een verwilderde uitstraling kunt hebben, heeft u bij de Twisted garden een strakke vormgeving. Hierin kunt u spelen met hoogteverschillen. Denk aan een heel nieuw ritme.
De vormen die u mag gebruiken kunt u zien als verspringen, verschuiven en ombuigen. Het gaat om verhogen en om verdiepen.
In deze trend maakt u gebruik van gladde materialen zoals metaal, kunststof en glad hout.
Planten met een compact blad zoals de Asarum en de Ilex, zijn goed in een strakke vorm te snoeien en zijn dus ideaal voor de Twisted garden.

3. Golden age garden
De Golden age garden is een soort nostalgische tuin. Er wordt terug gegrepen op het verleden, alleen stopt u het nu in een nieuw jasje. U kunt u laten inspireren door elegante en decoratieve vormen. Dit is nieuw, maar toch vertrouwd. Deze tuin heeft zijn roots in de Gouden Eeuw.
In deze trend kunt u gebruik maken van luxe en hoogwaardige materialen zoals natuursteen, donker hout en vlechtwerk.
Er is een hernieuwde aandacht voor zwart, maar wel met hoogglans. U kunt zwarte bladpunten combineren met elegante bloemen. Denkt u maar eens aan de lelie en de iris. Ook de Heuchera staat mooi in deze tuin.

See Also
bloemen

Meer weten over het inrichten van uw tuin? Kijk eens op www.tuinen.nl voor tips en trends.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top