Now Reading
Zo houdt u de wasdroger schoon

Zo houdt u de wasdroger schoon

Zo houdt u de wasdroger schoon

Heeft u wel eens uw was in de droger gedaan en gedacht dat het deze keer wel heel lang duurt voordat uw was droog is?  Dan heeft u waarschijnlijk gelijk. Het is namelijk niet alleen beter voor  het drogen maar ook voor uw veiligheid om uw wasdroger regelmatig schoon te maken. Hoe u dit doet? Dat leest u in deze blog over zo houdt u de wasdroger schoon.

Gebruik van uw wasdroger

Het is niet alleen belangrijk om de wasdroger schoon te houden van stof in verband met brandgevaar. De wasdroger is natuurlijk ook een elektrische apparaat waarmee u stroom verbruikt. Hoe viezer de wasdroger, hoe erger de stofophoping. Hierdoor zal de was er langer over doen om te drogen en kost het ook meer energie.

Zo houdt u de wasdroger schoon

Voor het schoonmaken van uw wasdroger heeft u helemaal niet veel nodig. Vooral belangrijk is een: stofzuiger, schoonmaak doek, warm sopje en stromend water.

See Also
Tips voor het schoonmaken van uw koffiezetapparaat

 1. Pluizenfilter reinigen
  Haal de filter uit de wasdroger, vaak zit deze in deuropening of in de deur en verwijder de grote stofdelen.  Herhaal dit  na iedere droog beurt.
  Vergeet hierbij niet minstens een keer per maand ook de gehele ruimte waar het filter zit schoon te maken met een stofzuiger.
 2. Condensor schoonmaken
  Links onderin de wasdroger vindt u meestal de condensor, deze zit achter een klep en is bevestigd met 1 of 2 sluitingen. Draai deze klep open en haal de condensor eruit. Mocht dit niet lukken neem dan eens een kijkje in de handleiding van uw wasdroger.
 3. Trommel reinigen
  Wanneer u de wasdroger gaat schoonmaken dient u ook de trommel te reinigen. Hierdoor blijft de sensor schoon en zal het programma zich beter blijven aanpassen aan de hoeveelheid wasgoed. In de handleiding vindt u waar deze sensor zit. Voor het schoonmaken gebruikt u een vochtige doek en een warm sopje.

U hoeft niet alle handelingen bij iedere wasbeurt uit te voeren. Het pluizenfilter dient u wel na iedere wasbeurt schoon te maken, maar de trommel kunt u gerust 1 keer per maand reinigen en de condensor elke 2 tot 3 maanden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top