Now Reading
Tips om uw airfryer in top conditie te houden

Tips om uw airfryer in top conditie te houden

Tips om uw airfyer in top conditie te houden

De airfryer is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de keuken. U kunt met de airfryer ook veel dingen bereiden, zoals het bereiden van vlees en vis, het afbakken van broodjes en natuurlijk het bereiden van snacks. Doordat er zoveel mogelijkheden zijn met de airfryer, wordt de airfryer ook vaak gebruikt. Wanneer iets veel word gebruikt is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het zijn top conditie behoudt. Lees hieronder tips om uw airfryer in top conditie te houden.

Altijd schoonmaken na gebruik zorgt voor een top conditie

Het spreekt misschien voor zich, maar veel mensen vergeten het nog wel eens. Elke keer wanneer u de airfryer heeft gebruikt, dient deze schoongemaakt te worden. Hierbij is het goed om te weten dat u niet de gehele airfryer elke keer dient schoon te maken, maar wel alle losse onderdelen. Wanneer u de airfryer heeft gebruikt is het goed om de mand en het rooster schoon te maken. Dit kunt u gemakkelijk doen door met warm water en zeep de mand en het rooster schoon te spoelen en daarna te laten drogen.

Daarnaast kunt u wanneer de airfryer is afgekoeld de binnenkant ook met warm water en zeep afnemen. Let er op dat u na het schoonmaken van de binnenkant de zeepresten goed verwijdert met een natte doek. Hierdoor voorkomt u dat wanneer u de airfryer de volgende keer gebruikt uw eten naar zeep smaakt. Door elke keer na gebruik uw airfryer schoon te maken houd u uw airfryer in top conditie.

See Also
waterkoker

Regelmatig een grote schoonmaak voor een top conditie van uw airfryer

Naast het schoonmaken van u airfryer elke keer nadat u deze heeft gebruikt, is het ook goed om eens in de zoveel tijd uw airfryer een grote schoonmaak beurt te geven. Denk hierbij aan regelmatig het filter te vervangen en de mand van de airfryer te laten weken in heet water met zeep. Daarnaast is het van belang dat u de airfryer niet schoonmaakt met schuurmiddelen, schuursponzen of een staalspons. Deze middelen kunnen voor krassen zorgen op de airfryer. Als laatst kunt u wanneer uw airfryer begint te ruiken eventueel schoonmaken met citroensap. Voeg een paar druppels citroensap toe aan het water en maak de airfryer schoon, zoals u elke keer na gebruik van de airfryer doet. Deze tips helpen om uw airfryer in top conditie te houden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top