Now Reading
Wij hebben dé gouden tip – en 5 extra tips voor mooi haar

Wij hebben dé gouden tip – en 5 extra tips voor mooi haar

mooi haar zijden kussensloop

Ken je dat? Na een nacht slapen word je wakker met je haren totaal uit model en in de war. Het kost tijd om er weer wat van te maken. De klitten uitkammen maken die irritante gespleten haarpunten en gebroken haren nog erger. Je zucht. Was er maar een manier om op te staan met direct ‘pluisloos’ en mooi haar. Dit was precies onze gedachte. En dus gingen wij op zoek naar een manier om een met je haren goed in model op te staan.

Mooi haar? Zijde is de oplossing

Het duurt niet lang voordat we de gouden tip voor mooi en glanzend haar hebben gevonden. Hoe kan het dat we deze tip nu pas tegenkomen? Op de website van het Nederlandse Silk Heaven lezen we namelijk alles over de stof zijde. En komen we al snel uit bij het zijden kussensloop. Het originele Silk Heaven 100% zijden kussensloop om precies te zijn. Het kussensloop is gemaakt van natuurlijke moerbei zijde. Deze moerbei zijde voelt niet alleen heerlijk en luxe aan maar verzorgt je huid en haar terwijl je slaapt. Een gevolg is opstaan zonder slaapvouwen, minder gespleten haarpunten, je haar blijft langer in model en je pluishaar is verleden tijd.

Als we wat verder in de wereld van zijden kussenslopen duiken lezen we alleen maar positieve reviews. Zo schrijft Sjanie S. (56) “Heerlijk glad kussensloop. Voor mij perfect kussensloop voor m’n haar en gezicht. Geen rimpels/ vouwen en glad, goed zittend haar. Niet statisch. Idiaal”.
Of de volgende lovende woorden van Jessica (62): “Voor mij een perfect kussensloop voor m’n haar en gezicht, geen rimpels of vouwen en glad goed zittend haar dat niet statisch is.”. We hebben hem gevonden. De gouden tip voor mooi en glanzend haar is slapen op een zijden kussensloop.

Wil je ook mooi haar? Ontdek hier alle voordelen >

De werking van pure zijde

Zijde dus. De luxe glanzende en zachte stof. De reden dat zijde zo goed is voor je huid en haar is dat het is opgebouwd uit snaren van aminozuren. Deze aminozuren (ook wel eiwitten) hebben een vergelijkbare pH-waarde als je huid en haar. In andere woorden, de stof hydrateert de huid en het haar. Daarnaast is zijde een 100% natuurproduct. De stof is antibacterieel en anti-allergisch wat zijde perfect maakt voor (huid)problemen als eczeem, astma, couperose en acne.

Verwar zijde niet met satijn. In de praktijk, wordt met satijn vaak polyester bedoeld, dat is begrijpelijk. Het kan door de manier van weven als glanzende stof ogen, net zoals zijde. Alleen glanst zijde subtieler. Zijde heeft als extra voordelen naast de glasheid, de aminozuren en anti oxidanten. Ook blijft het langer droog bij transpiratie. Tip: Kijk in het waslabel om te weten of je met pure zijde of satijn van polyester te maken hebt.

See Also
voeding

5 Extra tips voor glanzend en mooi haar

Naast het slapen op een zijden kussensloop kwamen we nog een paar handige tips tegen voor glanzend en gezond haar. We sommen ze hieronder kort voor je op:

 1. Ga nooit slapen met nat haar
  Ook niet op een zijden kussensloop. Je haar is heel kwetsbaar als het nat is. En door met nat haar te slapen word je ook nog eens wakker met alles behalve goed zittend haar.
 2. Draag een zijden scrunchie
  Heb je jouw haar vaak vast? Gebruik dan een zijden scrunchie om dezelfde redenen dat je op een zijden kussensloop moet slapen. Normale elastiekjes beschadigen of breken je haar.
 3. Was je haar niet te vaak
  Probeer je haar zo min mogelijk te wassen zodat je hoofdhuid tijd heeft om eigen vetten aan te maken. Het resultaat is een natuurlijke glans van je haar.
 4. Borstel je haar met een natuurlijke borstel
  Hiermee bedoelen we borstels met paarden- of geitenhaar. Het is een kleine investering maar dan heb je ook wat. Zacht en glanzend haar na het borstelen is namelijk het resultaat. Dit in plaats van de plastic harde haren van veel borstels die je haar en hoofdhuid beschadigen.
 5. Gebruik een haarmasker
  Een wekelijks haarmasker is geen overbodige luxe. Vooral als je lang of halflang haar hebt. Dit geeft extra hydratatie en voeding. Bij krullen kan je denken aan een zelfgemaakt haarmasker van avacado, olie en honing.

Wil je pure zijde zelf ervaren? Bestel nu met 5% korting

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top