Now Reading
Welke verschillende vormen van Yoga zijn er?

Welke verschillende vormen van Yoga zijn er?

vormen van yoga

Yoga is een sport die u zowel in de sportschool als thuis kunt beoefenen. Wat als een unieke sport begon is inmiddels niet meer weg te denken in het aanbod van diverse sportcentra. Toch is yoga door de jaren heen wel wat veranderd zo staan niet alleen de traditionele yoga lessen op het programma maar zijn er inmiddels ook andere varianten op de markt. Welke verschillende vormen van Yoga zijn er.

Welke verschillende vormen van Yoga zijn er?

Door de jaren heen zijn er heel veel verschillende yoga varianten ontwikkeld. Ik zet de belangrijkste en bekendste vormen voor u op een rijtje

Hatha
Dit is de meest klassieke yoga vorm die eigenlijk vanaf het begin wordt aangeboden. De nadruk van Hatha ligt op het versterken en soepel maken van uw lichaam. Leer uw lichaam en ademhaling beheersen.

Bikram
Bikram yoga wordt gegeven in een hele warme ruimte waardoor u flink aan het zweten komt. Door de warmte en het zweten raakt uw lichaam veel afvalstoffen kwijt. Vergeet geen flesje water mee te nemen naar een lesje Bikram. Een bekende afgeleide vorm van Bikram yoga is Hot yoga.

Yin
Yin is een hele passieve vorm van Yoga. Alle houdingen doet u op de grond en de poses houdt u voor een lange tijd vast, meestal 5 minuten. Ontspan uw spieren en wordt flexibeler.

See Also
Sporten en eten

Power
Power richt zich op een strak lijf, een goede conditie en meer spiermassa. Een lesje power yoga is uitdagend en pittig.

Welke vorm past het beste bij u?

Dat yoga in zo veel verschillende vormen wordt aangeboden is heel fijn. Misschien wilt u de ene week graag wat meer rust tijdens Yin en de andere week een pittig lesje power. Bedenkt goed wat uw doel is van een les yoga of wat u graag na een half jaar wilt bereiken met uw liggen. De verschillende vormen van yoga kunnen gelukken goed combineert worden waardoor u het voor u zelf ook uitdagend en interessant houdt.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top