Now Reading
Heeft u een hondenallergie? Welke rassen kunnen dan wel?

Heeft u een hondenallergie? Welke rassen kunnen dan wel?

Hondenallergie

Heeft u zelf een allergie voor honden haren of iemand in de familie? Veel mensen willen graag een hond hebben maar als ze er achter komen dat ze een allergie hebben blijft deze wens vaak uit. Er zijn echter rassen die u ook met een allergie kunt nemen zonder hier last van te hebben. Staat u ook te springen om een hond in huis te halen?

Wat is een hondenallergie?

Het verschilt per persoon hoe hevig de allergie is. Sommige hebben er last van als ze maar ook een klein beetje in de buurt komen terwijl de ander hier pas last van heeft als de hond hun likt. De allergie kan komen door huid, speeksel en urine van de hond. Huidschilvers kan zich door het hele huis verspreiden en wanneer de hond kwijlt of wanneer u de hond een koekje geeft en er speeksel op uw hand komt kan de allergische reactie al ontstaan.

Neem een poedel

Een poedel verliest 5 tot 7 keer zo langzaam huidschilvers en haren waardoor de er minder allergische reactie ontstaat. Een groot voordeel is ook nog dat ze in verschillende maten komen. Heeft u een groot huis dan kan een grote poedel natuurlijk goed maar in een appartement kunt u misschien beter kiezen voor de wat kleinere poedel.

Actieve Schnauzer

Net als de poedel verliezen ze ongeveer 5 tot 7 keer zo langzaam huidschilvers en haren. Deze hond is zeer geschikt wanneer u wat activer bent. Gaat u vaak wandelen en bent u veel buiten dan is de Schnauzer een goede keuze. Ze kunnen ook goed tegen verschillende weersomstandigheden waardoor sneeuw of regen geen probleem is voor hun vacht.

See Also
puppy

Chinese Crested

Deze wat kale hond heeft natuurlijk weinig haar om te verliezen. Zijn lijfje is zo goed als kaal en een zijn koppie en zijn staart zijn nog wel wat haren te vinden. Dit ras is dan ook erg populair voor mensen met een hondenallergie omdat ze bijna geen haar hebben en de rest bijna niet verliezen.

Verwelkomt u binnen korte een van deze hondenrassen?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top