Now Reading
Wat is een huisstofmijt allergie?

Wat is een huisstofmijt allergie?

huisstofmijt

Een huisstofmijt kan allergische reacties veroorzaken zoals een verstopte neus, tranende en rode ogen, niezen, jeuk en benauwdheid. Klachten die te maken hebben met een allergie kunnen het gehele jaar door voorkomen. Wat is Huisstofmijt en wat kunt u er tegen doen? Lees het hier.

Wat is Huisstofmijt

De Huisstofmijt is zo klein dat u deze niet kunt zien. Onder de microscoop lijkt het een spinachtig klein diertje dat in uw huis stof leeft. In ieder huis zit huisstofmijt. Ook al is uw huis nog zo schoon de mijt is onderdeel van uw huishouden. Ze leven in uw matrassen, kussens, gordijnen en tapijten. Het beestje eet huidschilfers van mensen en dieren. Dit klinkt allemaal heel eng maar u hoeft zich er geen zorgen over te maken. Alleen wanneer u allergisch bent  kunt u last hebben van hun aanwezigheid. Een huisarts kan vaak aan de symptomen herkennen of er een allergie is.

Wat kunt u er tegen doen?

Huisstofmijt houdt van vocht en stof. Zorg er voor dat in huis zo min mogelijk vocht en stof te vinden is. In de slaapkamer brengt u veel tijd door, dit is een goede plek om te beginnen met wat kleine aanpassingen om de klachten te verminderen. Zorg voor frisse lucht in uw slaapkamer en lucht de kamer regelmatig goed door. Sla na het slapen uw beddengoed open zodat de lakens goed kunnen luchten. Zet bij koud en vochtig weer de verwarming aan om het vocht af te voeren.

See Also
Dr. Wijnholds

Maak uw huis zo veel mogelijk stofvrij

Stofzuig regelmatig uw vloerbedekking en vloerkleden. Dweil gladde vloeren regelmatig om het opliggende stof te verwijderen. Vergeet uw beddengoed, en overgordijnen niet te wassen. Het regelmatig wassen van uw bedden goed en gordijnen geeft de huisstofmijt geen kans om zich te nestelen. Probeer wat materialen in huis te vervangen voor wat minder stof aantrekkelijk materiaal.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top