Now Reading
Wat moet u weten als u uw schutting wilt vervangen?

Wat moet u weten als u uw schutting wilt vervangen?

Schutting

Heeft u genoeg van de kapotte schutting en wilt u plaats maken voor iets anders? Mag u dit wel zomaar doen of waar moet u allemaal rekening mee houden?

Van wie is de schutting?

Voordat u iets gaat vervangen is het belangrijk om te checken van wie de afscheiding is. Staat deze duidelijk aan uw kant of staat het op de grens van de buren. Dan is het namelijk een erfscheiding en moet u het met de buren overleggen.

Samen met de buren

Wanneer het een Erfscheiding is moet u het dus samen met de buren overleggen. ZO kunnen jullie de schutting samen onderhouden en zorgen dat het aan beide kanten op tijd geschilderd wordt. Het betekend dus ook dat jullie samen een schutting aanschaffen en dus de kosten delen. Overleg het dan ook met ze doe een briefje in de bus met wat de plannen zijn.

Hoe hoog mag de schutting zijn?

Er zijn wel regels verbonden aan het plaatsen van een nieuwe afscheiding. Zo mag een schutting in de achtertuin maximaal 2 meter hoog zijn terwijl dit in de voortuin maximaal 1 meter mag zijn. Voor bomen en heggen is er eigenlijk geen maximale hoogte, wel is het in de voortuin zo dat ze ver genoeg van de grens af moeten staan.

Lees ook
terrasverwarmer

Op eigen grond

Staat uw schutting duidelijk op uw eigen grond dan mag u dit zonder overleg vervangen. Natuurlijk is het wel verstandig om uw buren in te lichten als ze hier wat last van kunnen ervaren. U mag dus zelf weten wat u er weer terug neer gaat zetten maar dit betekend dus ook dat u zelf alles moet betalen en alles moet gaan onderhouden.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top