Now Reading
VS staan achter het vrijgeven van patent coronavaccins

VS staan achter het vrijgeven van patent coronavaccins

vaccineren

Vrijgeven patent

De Verenigde Staten willen dat het patent op de coronavaccins wordt vrijgegeven. Zo wilt president Biden andere leden van de Wereldhandelsorganisatie overhalen om dit voorstel te steunen. Het voorstel is afkomstig van ontwikkelingslanden binnen de WTO, zij pleiten al langer voor het vrijgeven van het patent.

Maar wat gaat dit dan betekenen? Indien het patent wordt vrijgegeven, kunnen andere bedrijven bestaande coronavaccins namaken zonder daarvoor een boete te krijgen. Het voordeel hiervan is dat inwoners van deze ontwikkelingslanden sneller gevaccineerd kunnen worden. Hiermee wordt de kans op verschillende mutanten ook verkleind. Vooral India en Zuid-Afrika maken zich hard voor het vrijgeven van het patent. Deze twee landen zijn hard getroffen door het virus.

De Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, Japan, Zwitserland, Noorwegen en Brazilië zijn tot nu toe tegen het voorstel. Momenteel is het nog onduidelijk of zij hun standpunt zullen aanpassen na aanleiding van de koerswijziging van de VS.  De VS was namelijk eerder ook geen voorstander maar nu wel.

Wat is uw mening over het vrijgeven van het patent? Bent u voor of tegen?

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top