Now Reading
Nederlands coronavaccin voorlopig goedgekeurd

Nederlands coronavaccin voorlopig goedgekeurd

vaccin

Coronavaccin Janssen

Gisteren, 11 maart 2021, heeft het EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) een positief oordeel gegeven over het in Nederland ontwikkelde vaccin Janssen uit Leiden. Dit is de eerste stap naar officiële goedkeuring. Deze laatste goedkeuring moet komen vanuit de Europese Commissie. Als zij het positieve advies van de EMA overnemen, mag het coronavaccin Janssen in de markt gebruikt worden door mensen boven de 18 jaar.

Van dit vaccin heb je, in tegenstelling tot de andere vaccins, slecht één prik nodig. Volgens het EMA biedt dit vaccin twee weken na het prikken bijna 67% van de 18-plussers bescherming tegen het virus. Wereldwijd deden er 44.000 mensen mee aan de onderzoeken van het coronavaccin Janssen.

Één prik

Zoals ik eerder al aangaf, is het vaccin Janssen op dit moment het enige vaccins waarvan men maar één vaccinatie van nodig heeft. Uit onderzoeken is gebleken dat één prik genoeg bescherming geeft tegen het coronavirus. Nederland heeft ruim 11 miljoen doses besteld en daarvan kunnen 3 miljoen in het tweede kwartaal van dit jaar geleverd worden. Naar verwachting zullen er geen leveringsproblemen voorkomen waardoor het vaccinatietempo omhoog kan, echter is dat natuurlijk nooit zeker.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top