Now Reading
Songfestival wordt proefevenement

Songfestival wordt proefevenement

songfestival

Songfestival ingezet als proefevenement

Volgens de Telegraaf heeft het demissionair kabinet besloten om het Songfestival van mei 2021 in te zetten als proefevenement. Dat betekent dat er toeschouwers worden toegelaten. Deze toeschouwers zijn zowel bij de repetities als de halve finales en finale welkom. Bij het Songfestival, in Ahoy, mogen maximaal 3.500 fans aanwezig zijn.

Vanwege de reisbeperkingen in Europa zijn alleen Nederlandse fans welkom. Zij dienen negatief getest te zijn op het coronavirus. Daarnaast worden er kaarten weggegeven aan mensen die over minder financiële middelen beschikken. Demissionair minister Arie Slob geeft aan dat iedereen hier aan toe is. Daarnaast zegt hij: “Met de lessen die we uit deze fieldlab kunnen trekken, kunnen we hopelijk weer verdere stappen zetten op weg naar een samenleving waarin weer meer mogelijk is.”

100% Zekerheid is er echter nog niet. Het kabinet houdt een kleine slag om de arm als het virus komende maand weer oplaait. Eind april wordt er een definitief besluit gemaakt of het proefevenement doorgang kan vinden.

Het Songfestival vindt plaats van 18 tot 22 mei 2021. De grote winnaar van 2019, Duncan Laurence, is tijdens het event zowel in de halve finales als in de finale aanwezig. Hij zal onder andere zijn winnende single ”Arcade” gaan zingen, maar ook zijn nieuwe single gaat hij laten horen. “Ik heb heel veel zin in om op te mogen treden op het Eurovisiesongfestival”, laat Duncan weten.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top