Now Reading
Nederland is geen voorstander van gratis verplichte PCR-test

Nederland is geen voorstander van gratis verplichte PCR-test

coronatest

Gratis verplichte PCR-test

Onlangs heeft de Europese Commissie een voorstel gedaan om de verplichte PCR-testen gratis aan te bieden. Met een negatieve PCR-test mag men bijvoorbeeld over een tijdje weer naar het buitenland reizen, indien zij niet gevaccineerd zijn. Echter dreigt dit voorstel in duigen te vallen door een aantal landen die geen voorstander zijn, waaronder Nederland. Maar waarom?

Nederland is bang dat bedrijven die deze PCR-testen aanbieden hiervan commercieel de dupe van worden als ze er geen geld voor mogen vragen. Het verdienmodel van de commerciële aanbieders zal dan volledig wegvallen.

Rasmus Emmelkamp, directeur van Spoedtest.nl, geeft ook aan dat een gratis test niet te doen is. Zo’n test is vrij duur omdat er veel bij komt kijken. Als de test is afgenomen dan dient deze eerst te worden vervoerd naar het laboratorium waar vervolgens de gegevens beveiligd dienen te worden. ‘We zijn voor een zo goedkoop mogelijke test, maar gratis is wat ons betreft onhaalbaar’, aldus Emmelkamp. Wel hoopt hij dat de overheid met een tegemoetkoming komt. ‘Als de overheid het deels zou vergoeden, hoeven we niet kopje onder te gaan.’

Momenteel kost een PCR-test op de markt al zo’n € 100 waardoor het voor men een drempel kan vormen. Denk hierbij aan gezinnen die op reis willen. Uiteindelijk wilt natuurlijk iedereen dat verplichte PCR-testen niet meer nodig zijn. Zolang dit wel moet, willen ze het voor iedereen zo goedkoop mogelijk maken zodat het ook voor iedereen mogelijk is om zo’n test te halen.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top