Now Reading
Vijftigplussers beslissen snel over vakantie

Vijftigplussers beslissen snel over vakantie

Mensen met een leeftijd boven de 50 zijn over het algemeen minder tijd kwijt om hun bestemming voor de komende vakantie te boeken, dit blijkt uit een onderzoek gedaan door Topic Travel. Vijftigplussers beslissen tegenover vakantiegangers in jongere en lagere leeftijdsgroepen sneller over hun vakantie. Vijftigplussers brengen de minste tijd door op de website van de vakantieaanbieder voordat ze besluiten waar de vakantie heen gaat en ze bezoeken daarnaast minder pagina’s van de betreffende website: zij zijn met uitstek de snelste beslissers als we kijken naar het boeken van een vakantie.

De reden dat vijftigplussers sneller een vakantiebestemming vinden is dat zij meer ervaring hebben bij het boeken van een vakantie. Zij denken eerst, offline na over de bestemming en gaan daarna op zoek naar een hotel, vakantiehuis in die bestemming. Jongeren gaan via het internet opzoek naar een bestemming en zijn dus gelijk al langer online bezig met hun oriëntatie. Een andere mogelijkheid is dat personen in deze leeftijdscategorie door hun vakantie-ervaring inmiddels een favoriete vakantiebestemming hebben waar ze ieder jaar naar terugkeren, zo hoeven ze alleen maar een accommodatie uit te kiezen.

40-jarige beslissen traag
De groep 35- tot 45-jarigen zijn erg traag met het beslissen van hun vakantiebestemming, zij zijn de meeste tijd kwijt voor zij overgaan tot het boeken van een accommodatie. Van alle leeftijdsgroepen bekijken zij veruit de meeste pagina’s voordat zij online een vakantiebestemming boeken. Dit kan komen doordat personen in deze leeftijdscategorie met (grotere) kinderen het lastig vinden een geschikte vakantiewoning te vinden, omdat dit toch aan andere voorwaarden moet voldoen dan voorheen.

Zijn er nog meer snelle beslissers?
Jongeren tussen de leeftijd van 18 tot en met 24 jaar zijn na de senioren de groep die het snelste een beslissing neemt. De personen in de leeftijdscategorie 25 tot en met 34 jaar de volgen daarna en die worden gevolgd door de 55- tot en met 64-jarigen. Op de groep 35- tot en met 44-jarigen na nemen 45- tot en met 54-jarigen de meeste tijd voor het reserveren van hun vakantieaccommodatie.

See Also

 Dat zowel ouderen als jongeren het snelst overgaan tot een boeking, kan ermee te maken hebben dat ouderen juist precies weten hoe zij hun vakantie door willen brengen en dat jongeren wellicht meer naar de plaatjes kijken en de eisen van een vakantiehuis niet heel duidelijk in kaart hebben.

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top