Now Reading
Uw huis aanpassen voor een betere mobiliteit

Uw huis aanpassen voor een betere mobiliteit

huis

Het huis aanpassen voor een betere mobiliteit kan gerealiseerd worden met een verschillend aantal maatregelen. Een groot aantal acties kunt u zelf uitvoeren, en voor een aantal acties kunt u hulp inschakelen.

Algemeen
Het vergroten van de loopruimte in uw huis en het wegnemen van drempels en dorpels vergroot uw bewegingsvrijheid, zodat u ook met een rollator overal vrij kunt bewegen. Zorg ook voor een goede verlichting en vermijd losliggende spullen en kleedjes, omdat deze makkelijk wegglijden. Per ruimte zijn er nog specifiek aanpassingen mogelijk.

Woonkamer
Zorg in de woonkamer voor goede stabiele meubels met voldoende houvast. Zorg er ook voor dat u zich niet kunt bezeren aan uw meubels. Zorg daarom voor ronde hoeken en beplak scherpe randen.

Hal en trap
In de hal en met name de trapopgang kunt u speciaal daarvoor ontworpen beugels plaatsen die u extra houvast geven bij het naar boven en naar beneden gaan. Als u echt slecht ter been bent kunt u overwegen om een Stannah traplift te laten plaatsen.

Keuken
In de keuken kunt u er voor zorgen dat er een zitmogelijkheid is, zodat u eventueel zittend kunt werken. Ook is het verstandig om veel gebruikte spullen op grijphoogte te bewaren. Als u alleen zittend kunt werken kan uw keuken hier eventueel voor aangepast worden.

Slaapkamer
Zorg in de slaapkamer voor voldoende ruimte om het bed en gebruik eventueel een verhoogd seniorenbed om gemakkelijker in en uit uw bed te komen.

Badkamer en toilet
Een verhoogd toilet is hier handig. Een tweede toilet in de badkamer op de eerste verdieping kan wenselijk zijn. Bij een bad kan gebruik worden gemaakt van een badplank om zittend te douchen of een speciaal badzitje om te baden en er kan een beugel geplaatst worden.

badplankBron

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top