Now Reading
Deze typen raambekleding zijn goed voor je energierekening

Deze typen raambekleding zijn goed voor je energierekening

Deze typen raambekleding zijn goed voor je energierekening

Ben jij op zoek naar manieren om je maandelijkse lasten omlaag te brengen, zodat je meer geld overhoudt aan het einde van het jaar? En wil je het liefst investeren in wat extra duurzaamheid? Begin dan eens bij je raambekleding. Wist je dat er zo’n 13% van de warmte gewoonweg verdwijnt door jouw ramen? Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van wat voor soort ramen je hebt, maar er zijn manieren om dit percentage naar beneden te drukken. Door middel van specifieke raambekleding kun je namelijk een hoop warmte vasthouden.

Screendoeken

Niet veel mensen zijn van deze optie op de hoogte, maar screendoeken kunnen een hoop tocht tegenhouden. Het doek voor screens hangt natuurlijk aan de buitenkant, waardoor er minder wind tegen je ramen knalt. Je kunt gemakkelijk een screendoek monteren die elektrisch opent en sluit, om het jezelf extra gemakkelijk te maken. Daarnaast kan een screendoek ook veel uv-straling tegenhouden, waardoor je juist in de zomer weer kunt profiteren. Weg met de airco die alleen maar energie slurpt! Je hebt veel screendoek kleuren die zowel kunnen verduisteren als daglicht door kunnen laten, dus daar hoef je je in ieder geval geen zorgen om te maken.

Dikke, gevoerde gordijnen

Dikke, gevoerde gordijnen

Ook dikke gordijnen kunnen als ideale barrière werken als het om tocht en warmteverlies gaat. Zeker als ze lekker zwaar zijn en de volledige raampartij bedekken, zodat er geen tocht langs of onderdoor gaat. Doe ze lekker vroeg in de avond dicht om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. Dat is nog extra gezellig ook! Zorg alleen wel dat je ze niet over de verwarming laat hangen als deze zich onder de ramen bevinden. Dan functioneert de verwarming namelijk niet naar behoren en loop je alsnog veel warmte mis.

See Also
Zilvervisjes

Plisségordijnen

Plisségordijnen werken ontzettend goed als isolatie voor de ramen. Doordat er twee lagen stof tegenover elkaar hangen – vaak in honingraadstructuur – ontstaat er een gedeelte met stilstaande lucht. Zowel kou als hitte wordt hierdoor ontzettend geremd, waardoor deze gordijnen zowel in de winter als de zomer goed kunnen isoleren. Je kunt dit bijna nog beter hebben in combinatie met enkel glas ramen dan dubbele beglazing zonder gordijnen. Kortom, een ideale oplossing voor alle seizoenen!

Copyright Vijftigplus.nl - Privacy Policy - Adverteren

Scroll To Top